Tribuna
Sevis
Sărbătoare pentru maghiari: Zilele Culturii Maghiare din județul Sibiu
Vasile ANTIPA
1169 vizualizari
Sărbătoare pentru maghiari: Zilele Culturii Maghiare din județul Sibiu

Luna viitoare,între 19 și 28 octombrie, va avea loc ediția cu numărul 20 a Zilelor Culturii Maghiare din județul Sibiu. Anul acesta vor fi marcați 20 de ani de când toamna, pentru comunitatea maghiară din județ înseamnă evenimente și festivități.

"La ediția din acest an au fost invitați Teatrul Metamorf din Budapesta, Opera Maghiară de stat din Cluj, este programat un concert susținut de trupa Titan, va avea loc Balul Strugurulor, vor avea loc proiecții de film, stand-up comedy, urmând să aibă loc și o slujbă religioasă. Intrarea va fi liberă la toate programele. Programe pentru copii, teatru, prezentare de carte, vizionare de film, slam poetry, stand-up comedy, spectacole de dans popular și multe alte evenimente își așteaptă publicul timp de zece zile. Sunt zilele în care comunitatea maghiară din județ are posibilitatea de a participa la evenimente culturale maghiare, deoarece în timpul anului acestea nu sunt accesibile pentru publicul maghiar din județul Sibiu. Aproape zece localități din județ sunt implicate în proiect. Este vorba despre Mediaș, Sibiu, Dumbrăveni, Alma, Șmig, Copșa Mică, Blăjel, Agnita și Boian", spun organizatorii.

Direcția de Cultură, Sport, Turism și Tineret din cadrul Primăriei Municipiului Mediaș este și anul acesta partenerul principal al proiectului, iar organizatorii sunt Organizația Județean a UDMR Sibiu, Uniunea Tinerilor Democrați Maghiari din Mediaș, Societatea Maghiară de Cultură din Transilvania-organizația județeană Sibiu și Asociația Culturală Gyöngyvirág.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia