Tribuna
PNL
„Sara pe uliţă” debutează la Tălmăcel
Dan FRÂNCU
1907 vizualizari
„Sara pe uliţă” debutează la Tălmăcel

Azi după amiază, Muzeul Satului Tălmăcel va fi gazda ediţiei inaugurale a manifestării „Sara pe uliţă”, eveniment gândit pentru a readuce în atenţia localnicilor, dar şi pentru a arăta oaspeţilor micului sat transilvan, farmecul şi atmosfera serilor de altădată petrecute pe uliţele aşezării, în vecini, îndeletnicirile sătenilor, activităţile desfăşurate în comun de copiii, femeile şi bărbaţii din localitate, obiceiurile păstrate sau cele mai puţin întâlnite în zilele noastre.

Iniţiată de artistul meşteşugar localnic Mariana Iulia Filimon (fostă Rotaru), proprietara muzeului tălmăcean, manifestarea îşi propune să anime puţin, în perioada verii, viaţa şi societatea locală, să aducă un plus de atractivitate şi promovare frumosului sat de la graniţa Mărginimii Sibiului.

„La Tălmăcel, sat cunoscut în întreaga lume pentru frumosul obicei al Udatului Ionilor şi alte obiceiuri de iarnă, se simte puţină amorţeală în perioada verii. Localnicii se ocupă de activităţile gospodăreşti, viaţa îşi urmează cursul normal, vin turişti la pensiunile şi casele de vacanţă, dar cam lipsesc manifestările publice (festivaluri, serbări etc). Avem aşa de multe de împărtăşit cu ceilalţi - meşteşuguri, tradiţii, obiceiuri de tot felul şi e păcat că încă nu am găsit modalitatea de a face acest lucru. „Sara pe uliţă” este o încercare de a schimba ceva în acest sens, dar îmi doresc nespus ca această manifestare să devină una anuală, pe care s-o îmbogăţim mereu cu diverse ateliere de creaţie, expoziţii, demonstraţii, mici spectacole etc.  Îmi doresc nespus să pornim cu dreptul în acest demers şi vă asigur că pregătim multe surprize celor care ne vor fi alături”, ne-a informat Mariana Iulia Filimon. 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

management dirigentie inofrmare

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia