Tribuna
Săptămâna Nebuni(i)lor
Virusu atacă noaptea sau poveşti din Sibiul carantinat
Dumitru CHISELIŢĂ
1654 vizualizari
Virusu atacă noaptea sau poveşti din Sibiul carantinat
Ştiu pe unii care mă acuză, pe reţele şi nu doar, că "fac mişto (sau varianta "băşcălie") de pandemie", din motivul simplu că refuz să mă înregimentez în armata de voci isterice care peste tot văd, convinse voluntar sau convinse-plătit, doar moarte, ATI-uri pline, dezastre mai mult decât planetare şi mai ales vinovaţi. Ei bine, acuzare plăcută, dar, ca explicaţie, aşa, pentru cine e interesat, nu fac mişto aka băşcălie "de pandemie". Ci de istericii ei slujbaşi direcţi sau indirecţi. Pentru că o merită pe deplin, pentru că nu sunt credibili nici dacă îţi spun ora exactă iar ceasul arată exact acea oră exactă, pentru că au în ei o sămânţă puternică de ură faţă de cei care-s consideraţi a nu fi la fel ca ei.

Bine, ei au o misiune clară, de a înspăimânta lumea şi de a recita aceleaşi poezii învăţate de la alţii, fără vreo noimă logică, medicală sau chiar pandemic-oficială. Spun asta din umbra unui Sibiu carantinat şi a ştirilor despre recorduri la îmbolnăviri, despre morţi, măşti pe stradă şi restricţii.

Da, am un simţ al umorului foarte ascuţit, spre deosebire de alţii care nu au simţul ridicolului. Veţi spune "bine bă, ai lipsit un timp şi ai venit acum pornit gata, ce te-a supărat iar?" Păi totul, ca de obicei. Iar din acel "totul", selectăm doar câteva aspecte.

 

Suntem aşa de tari la vaccinare încât suntem în carantină şi cu spitalul plin

Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţii privind Vaccinarea (CNCAV), col. dr. Valeriu Gheorghiţă, comitet care a şi prelungit valabilitatea unor vaccinuri expirate pentru că şi Europa a decis prelungirea valabilităţii unor vaccinuri expirate, a lăsat de înţeles că Sibiul este, vorba aia, premiant pe locul 3 (care şi el se premiază) la vaccinare. Locul 1 a fost Bucu­reştiul unde de un an poţi face duş pentru că a ieşit cine trebuie, pe locul 2 e Cluuuuuuuuuuuj pentru că Untold şi pe locul 3 Sibiu pentru că... pentru că. Astfel, Sibiul are sau avea o tară de vaccinare de 40,96%.

Apropo, înainte ca virusului să i se ordone să ia o pauză, adică prin mai, stăteam tot aşa cu vaccinarea. Adică Bucureştii pe 1, Cluuuju pe 2 şi Sâghii pe 3. Pe 4 era Braşov şi pe 5 Timişoara căreia localnicii îi spun acum cumva dar nu vă spun, ştiu eu de ce.

Deci, acum Sibiul este aşa de "imunizat" (voi aveţi discernământ când folosiţi expresia asta?) încât, atunci când scriu asta, incidenţa calculată oficial prin metode specifice a sărit de 7 la mie. Asta era când scriam. Acum, când verific şi corectez ce am scris, a sărit de 8. Numero uno, adică Bucureşti Bucureşti oraş plin de hipsteri eşti, are rata infectării pe la 13. Iar Cluuuuuuuj are peste 10.

Adică exact ca la vaxy: unu e capitala, doi Cluuju, trei Hermanştatu'. Ei, acum explicaţi voi, super-medicii de pe facebook sau "personalităţi jurnalistice" (aşa am văzul la unul că e, "personalitate jurnalistică") de rupeţi reţelele cu postări despre iaduri şi ATI şi învinuiri de sezon cum că "din cauza voastră antivacsărilor", cum explicaţi că de exemplu, rata infectării NU este mai mare în localităţile cu mai puţini "imunizaţi"? Şi cum de fruntaşii la vaccinare sunt hiper-fruntaşi la carantine şi rate de infectare?

Am pus întrebarea asta şi la unii shareuitori de pe reţele, doar-doar îmi vor lumina mintea aia de "evumediu", cu lumina lor a ştiinţei. Şi am aflat că nu contează că de fapt abia după 70 la sută vaccinaţi se vede cică un semn cum că. Adică nu e ca la normali, cu o curbă ascendentă a vaccinării şi una descendentă a infectării. Totul e pe naşpa până la 69,5 la sută, când, dintr-o dată, zdrang, răsare soarele şi pe uliţa noastră, vorba tătucului Stalin. E logic? Nu mi se pare. Sau, dacă aveţi argumente noi credibile, sunteţi bineveniţi.

Şi mi s-au mai spus ceva legende ale românilor despre faptul că în oraşele mari Bucureşti, Cluj şi Sibiu pe locul trei, sunt mai multe infectări pentru că există multe fabrici şi s-au ţinut tot felul de spectacole astă vară.

Cică cei din fabrici, muncitorii, nu respectă măsurile şi nu poartă mască în timp ce muncesc. Şi că, mai mult şi foarte revoltător, în pauza de masă mănâncă fără mască şi stau toţi la grămadă, discutând unul în gura altuia. Îmi cer scuze tuturor celor care lucrează pe platformele Vest, Est, Nord, Sud, sau alte puncte cardinale sibiene pentru că am scris asta aici, dar uite, asta cred unii despre voi: că sunteţi mari vectori de super-infecţii pentru că lucraţi în fabrici şi nu frecaţi, ca orice precaut şi conştient, un mouse prin birourile la cine ştie cine.

Paradoxal, nu cunosc, nu am auzit, nu e vreo informaţie cu privire la- şi nici măcar publicaţiile colege ce-s axate pe panicare pandemică nu au semnalat faptul că vreo întreprindere-societate-firmă sibiană lucrează cel puţin pe avarii sau este chiar în colaps sau e super-carantinată, cu sârmă ghimpată în jur şi barieră cu "Halt" la intrare, din motive de personal muncitor super-infectat. Deci ipoteza cade de la sine. Nu trebuie să fii medic colonel sau comandant de acţiune ca să ştii că un focar de infecţie nu poate fi ascuns sub covor.  

Faza cu "oamenii au fost la spectacole" e un alt motiv "clasic" invocat de panicarzii pandemici pentru a da vina pe... nevaccinaţi, cum că din cauza lor e aşa şi pe dincolo. Păi avem aşa. Majoritatea spectacolelor din Sibiu cel puţin, au fost cu gard şi restricţii şi verificări. Adică aveai voie doar vaccinat sau testat în incintă. DECI? Vaccinaţii şi testaţii au infectat Sibiul? Că au fost şi ei la un "Cântecele Munţilor", sau "ASTRA Film", sau FITS? Sau că au stat şi ei ca oamenii la o bere pe terasă şi au făcut o plimbare în loc să stea, ca tot precautul conştient, încuiat în casă şi privind cu ochii beliţi de spaimă ba la geam, ba la ştirile lui peşte prăjit, ba pe wallul lui reţeaua cu ştiri "sponsorizate" care transmit panică şi ele, că de-aia-s sponsorizate?

Păi vom afla asta conform anchetei epidemiologice, nu? Dacă 500 să zicem de persoane acuză că le e rău în octombrie din cauză că în iulie sau august au fost spectatori speciali de dincolo de gard, atunci e clar. 

Da, dar veţi spune (şi mi s-a spus) că nu toate evenimentele au avut stricteţuri din acestea. Bine, nu au avut. Dar e valabil acelaşi lucru. Dacă recunosc victimele că s-au infectat EXCLUSIV la Târgul Olarilor, Obor Fest ori la un ceva prin Parcul Tineretului, da, e de ţinut seama. Da' ia stai, evenimentele astea nu au avut cumva aprobare de la DSP? Şi să dai vina pe un spectacol sau un "fest" de acum două luni  pentru ce apare că e acum, nu e doar moartea gândirii normale, ci chiar o luare a noastră de proşti.

 

Comandantul Arafat şi problemele sale constituţionale

De fapt, (sub)titlul "de lucru" era "Dacă nu ai covid, poţi să mori. Sau poţi să aranjezi să mori de covid, că ajută la propagandă". Sună cinic, nesimţit, nu am inimă, nu sunt solidar, nu încetez cu ironiile şi alte alea. Nu? Mai ales acum când obligatoriu trebuie să fii disperat, că ajută bine la sănătate.

Dar cum vă sună asta? "...managerii unităţilor sanitare publice cu paturi dispun măsuri pentru suspendarea internărilor pentru intervenţii chirurgicale şi pentru alte tratamente şi investigaţii (sl. ns) care nu reprezintă urgenţă şi care pot fi repro­gramate". Adică poţi fi bolnav, poţi fi operabil, dar Raed Arafat decide că tu NU te operezi, sau te operezi doar la insistenţele "medicului curant de specialitate" care va da cu subsemnatul pentru "motivaţia medicală ce impune necesitatea internării pacienţilor".

Adică tu ai nevoie de o intervenţie chirurgicală sau de un tratament. Pentru că eşti cât de cât pe roatele tale şi vrei să continui aşa, cu mici reparaţii. Pentru că deştepţii ţării au crescut vârsta de pensionare, că doar nu muncesc ei. Adică ei, "eroii", deşi trâmbiţau că vine valul 4 incă din vară, de parcă ar fi avut contract de PR cu valul ăla, nu au făcut nimic pentru ca spitalele să fie pregătite. Adică ei, eroii, înainte de a o da pe bocete în direct pentru media de acum cum că "nu mai e loc la ATI", că "nu mai e loc la morgă", că "e iad" sau alte tabloidisme din astea, te salutau pa-pa, de la nivelul banilor lor de eroi, din destinaţii de vis de pe diverse hărţi fizice şi politice.

Apoi s-au reactivat, dând veşnic vina pe nevaccinişti (un personaj chiar mi-a spus că antivacciniştii sunt vinovaţi de morţii de la Constanţa, deşi cauza era, normal, alta). Bun, deci dacă situaţia este e-fec-tiv aşa cum pretindeţi, atunci unde vă sunt superspitalele acelea de carton, cu ferestre de wallpaper şi cu roboţei? Dar cele de campanie, servite pe tavă de către armată? Dar roboţelul "Bine aţi venit, domnule Preşedinte! Numele meu este Escu", ce mai face, cum mai stă cu acumulatorii?"

Şi cum spuneam. O intervenţie ne-urgentă sau un tratament ne-urgent, domnule "Comandant al acţiunii" Raed Arafat, este menită ca, în timp, să prevină necesitatea unei intervenţii urgente. Dacă te operezi mai din timp de o banală apendicită, nu rupi uşa urgenţelor că din apendicită acută ai dat-o în septicemie. Şi ăsta e doar un exemplu.  

Ei bine, ideea asta ciudată a lui Raed Arafat despre dreptul nostru la asistenţă medicală a fost, evident , taxată ca fiind neconstituţională. "Neconstituţională" fiind, zic eu, un compliment şi un eufemism.

"Deşi înţelegem situaţia epidemiologică gravă în care ne aflăm, atragem atenţia că dreptul cetăţenilor la asistenţă medicală în unităţile sanitare de stat nu poate fi îngrădit (sl. ns.), neexistând pentru aceştia decât opţiunea efectuării actului medical în unităţi sanitare private. Astfel, situaţia de mai sus creează premisele discriminării (sl. ns.) acestei categorii de cetăţeni, situaţie care, în opinia noastră, este de neacceptat", spune Avocatul Poporului despre super-ideile "comandantului acţiunii".

Acelaşi Avocat al Poporului spune că fie că suspendarea internărilor  va fi prin ordin "emis de un organ administrativ fără personalitate juridică, precum "Departa­mentul pentru Situaţii de Urgenţă", sau chiar al ministrului Sănătăţii, oricum e necon­stituţional şi nelegal, pentru că e vorba despre o "restrângere a exerciţiului dreptului persoanelor de a beneficia de asistenţă medicală în unităţile sanitare de stat".

În replică, Arafat declară lucruri pe care unii le numesc "halucinante", iar eu spun că sunt doar  foarte interesante. Raed Arafat spune că, "ni s-a spus (cine "ni s-a spus"? Zâna cea Bună? Marele Spirit Protector al DSU-u lui? Mama UE? Nu, nu am nicio îndoială că i "s-a spus" şi chiar îl înţeleg că nu a dat în vileag CINE a fost vocea aia de sus care tot spune si e aşa de sigură pe ce spune încât e crezută la silabă şi literă). Deci "ni s-a spus" că ordinul "nu trebuie publicat în Monitorul Oficial". Aha. Deci înseamnă că NU E OFICIAL. Că e o chestie care, la o adică, la un moment al adevărului care sperăm să vină cândva, nu ar trebui să apară în documente de legislaţie oficială aflată la dispoziţia oricui. Şi asta o înţelegem, la o adică.

Arafat a mai spus că îi pare rău că "ordinul din medicina de dezastre nu e în concordanţă cu Constituţia României". Ce să-i faci, ghinion. O fi dezastru în România, dar nu ştiu dacă majoritatea elementelor lui ţin exclusiv de medicina dezastrelor sau de situaţiile de urgenţă, la felul cum sunt ele. Oricum, de apreciat discriminarea din cartea, manualul cursul sau ce -o fi din "medicina de dezastre". Care, pun pariu că acolo, la carte, scrie corect şi bine, dar că e interpretată şi aplicată în aşa fel încât orice conspiraţionist să fie convins că are dreptate. Şi asta graţie decidenţilor.

Deci Raed Arafat  - Comandantul Acţiunii are o problemă constituţională cu măsurile lui. Şi aşa ne amintim că...

 

...Un studiu spune de ce virusu’

atacă mai ales noaptea.

Dar nu e de găsit studiul

 

De când a început isteria pandemică la noi şi mai ales restricţiile de circulaţie (cu un rost cel puţin ciudat, clasabile oricând, până la o probă contrarie, la categoria "sunt ca să fie") NIMENI, adică în sensul exact al termenului, nimeni nu a reuşit să îmi ofere o explicaţie omenească şi logică şi normală şi de luat în seamă cu privire la utilitatea restricţiilor de seară-noapte.

În 2020, tot Arafat spunea că noaptea "este intervalul în care tinerii, cel mai mult, se deplasează, se vizitează, fac petreceri, inclusiv poate afară. Sunt studii făcute şi în alte state care arată că există impact, mai multe ţări au luat această măsură".

 Aha. Deci noaptea e mai înghesuit decât ziua. Pentru că noaptea IMEDIAT după
ora 20, tinerii umblă de nebuni pe străzi, într-un fel de molimă a vizitelor şi chefurilor. Şi fac chefuri în mijlocul oraşului. Şi dacă nu cred bălăriile astea, eu sunt conspi­raţionist şi şoşocar?

Altul din seria isterico-pandemiştilor îmi explica despre tinerii care se înghesuiau noaptea in cluburi şi discoteci, ignorând complet faptul că ele erau foarte închise atunci. OK, or fi studii. Poate. Dar studiile "făcute şi în alte state" invocate de cel egal cu Mugur Isărescu în a fi rămas pe acelaşi loc într-o ţară unde după fiecare scrutin se schimbă tot ce e şef, nu prea există, se pare.

Medicul Vasile Astărăstoae, tot atunci, în 2020, spunea că nu a găsit "studiul acela" menţionat de Arafat, chiar dacă pe un portal, PubMed, erau listate peste 30.000 de articole care vorbesc numai despre coronavirus. "Ele vorbesc, dar nimeni nu a ajuns la nicio concluzie. Un studiu poate să spună dacă e bine să circuli noaptea, alt studiu poate să spună că este recomandabil, pentru că noaptea nu sunt locuri aglomerate, virusul nu mai pluteşte prin aer. Este o harababură...", spunea Astărăstoae. Deci iar avem fracturi de logică şi normalitate pe aici.

OK, explicaţi. De ce nu am voie să circul după ora 20. Sau altfel, cum de pe aceeaşi stradă, dacă mă deplasez la ora 19:56 este ok şi free of risks chiar dacă nu-s vaccinat, dar dacă fac acelaşi lucru la ora 20:16 risc să mă contaminez dacă nu-s vaccinat? Hai esperţilor, hai eroilor de pe linia una, hai supermedicilor de facebook si de siteuri de stiri, să v-aud...

 

Deci să fiţi solidari cu ei, aţi înţeles?

"Să înţelegem că dacă nu rămânem solidari şi nu respectăm măsurile de prevenţie, va fi extrem de complicat să depăşim acest val 4". (Valeriu Gheorghiţă)

"...putem împreună cu toţi colegii din sistemul medical şi cu cetăţenii acestei ţări să facem front comun, să fim solidari, să ne protejăm, familia, prietenii, colegii şi ţara. Doar împreună putem să ieşim din această pandemie şi să revenim la o viaţă normală", (tot Valeriu Gheorghiţă, când s-a vaccinat)

Cu cine să fim solidari:

 "După pandemie, IQ-ul mediu din Romania va fi mai mare" (Andrei Caramitru, fiul lui Ion Caramitru).

" Eu n-am auzit de dreptul omului la restaurant! Am auzit de dreptul la muncă, la viaţă, la libertate, la educaţie, dar de dreptul omului la restaurant, la piscină, la plajă..." (CTP, astă vară)

"Dacă vrei să mori, n-ai decât! Problema e că omori pe alţii, stimaţi domni şi stimate doamne care refuzaţi vaccinul. Nu aveţi libertatea de a infecta pe alţii.    Dacă am da o lege să fie expulzaţi din ţară toţi cei care nu vor să fie vaccinaţi? (tot CTP, tot atunci)

"Marea majoritate a celor ce îşi vor da obştescul sfârşit gâtuiţi de virus sunt dintre cei care au refuzat să se vaccineze. E sinistru, dar, astfel, se va înregistra şi un parametru pozitiv până la primăvară: creşterea cantităţii de inteligenţă pe cap de locuitor în România." (evident că CTP, nu?)

 "70% dintre parintii de copii vaccinabili din Romania sunt impotriva vaccinarii  Covid 19. E bine si asa, se numeste selectie naturala! Traieste cine poate! Daca nu va vaccinati pentru voi, macar faceti-o pentru copiii vostri javrelor ordinare, ca nu va pot numi parinti! Vaccinati-va pentru a va putea duce copiii la scoala jegurilor umane! Nu exista epitete pe care vi le pot aloca celor care sunteti lipsiti de cea mai elementara constiinta civica! Baaaahhhh, va protejati proprii copii, pana si nevertebratele o fac, bah bestii umane cu par, meduzele baahhh prostilor!" (Zora Cojocaru, postare faimoasă de pe reţele)

..Adică tu să fii solidar cu ei, nu? Judecaţi şi voi, că e gratis... 

 *

Şi aşa ca de final, cum a mai evoluat cu cazul acela de deliciul presei, băiatul cu certificat fals de vaccinat care a murit de covid la Sibiu? Povestea aia moralizator-mobilizatoare spusă de un anume medic PRESEI în loc să fie spusă POLIŢIEI? Nu de alta dar pare a fi cusută cu aţă albă şi oricât de erou din linia întâi ai fi, răspunzi de ce spui, mai ales public.

Ca să nu mai vorbim de chestii ca, de exemplu, credibilitate personală sau de breaslă care oricum în ultima vreme, e cam la niveluri nu prea ridicate... Apropo, cum poţi mărturisi ceva fiind intubat?

Atât. Aveţi grijă de voi, mai păziţi-vă, vremea e urâtâ şi cu fiţe, organismul e şi el încercat şi obosit, mai grijiţi-vă preventiv ca să nu ajungeţi în spitale. Că vedeţi cum e treaba prin spitale.

foto: Dumitru CHISELIŢĂ, presi­dency.ro

 

 

 


comentarii
6 comentarii

Domnu' Dumitru CHISELIŢĂ, va explic eu cum sta treaba, nefiind medic si neavand simtul umorului asa dezvoltat ca d-voastra. Inainte sa scrieti aberatii sau sa va puneti intrebari de gradinita, puneti-va nuca din capsor la treaba.
Deci, cei fruntasi la vaccinare sunt fruntasi si la infectari? Pai va explic eu logica daca d-voastra va ocupati timpul cu caterinca (bascalia). Daca cele 3 localitati au ajuns sa fie pe primele locuri la vaccinare, inseamna ca cetatenii respectivi sunt oleaca mai responsabili ca restul, adica si la testare pentru covid sunt mai responsabili. Mai pe scurt ca sa nu va obosesc neuronul glumet, sunt mai multe cazuri pentru ca ne testam ca sa ii protejam pe cei din jurul nostru. Adica si mai pe scurt ca sa nu transpiri prea tare citind, EMPATIE se numeste nenea Chiselita.

Hai sa auzim de bine si la mai multe articole hazlii.

PS: Vai si amar de gazetarii din ziua de azi, ca sa va numesc asa desi nu meritati.
Cata
12.10.2021 09:26
Sibiu e foarte departe de a fi pe locul trei la cazuri sau la spitalizari, de unde ati scos-o? Uitati-va ca sunt o multime de capitale de judet mai sus decat noi. Noi chiar stam bine, probabil si pt ca ne-am luat portia acum un an.
iar numarul de cazuri nu are nici o legatura cu vaccinarea. Probabil si daca nu era nimeni vaccinat si daca era toata lumea vaccinata, tot 16000 de cazuri am fi avut azi pe tara. Dar daca era toata lumea vaccinata posibil sa fi fost 100 de morti, nu peste 400.
12.10.2021 23:45
@Cata
Nu sunt mai responsabili, sunt mai in ton cu majoritatea din vest. O fi facut-o unii si "pt ceilalti", dar ma gandesc ca au facut-o in primul rand pentru ei, ca eu nu traiesc la Alexandria, traiesc la Sibiu, asa ca as observa daca 50% din cei din jurul meu sunt niste ingeri altruisti.
Dar cred ca cei din vest au fost convinsi de lockdown-urile din care nu mai scapau, nu pentru ca ar fi aceste fiinte luminate si educate; in timp ce la noi s-a vazut ca se poate si fara lockdown-uri, asa ca oamenii n-au avut de ce sa creada in asa proportie vorba aia cu singura scapare e vaccinul. Alt motiv pt care Bucuresti, Cluj, Sibiu, Timisoara etc sunt mai sus la vaccinare seamana cu cel din vest: faptul ca pe noi ne-a lovit mai tare la valurile anterioare. In Oltenia , de exemplu, abia acum e primul val serios.
13.10.2021 00:04
- medici (HITMEN) amendati cu 10.000 de lei pentru ca au omorat oameni in ATI-uri;
- raspandaci netestati cu certificate de nehaliti, care bat nestingheriti campiile asfaltate
- procedura injectabila (ca nu ii poti spune vaccin) cu un ser NETESTAT, si pentru care producatorul nu isi asuma NICIO responsabilitate
- ser retrogradat in doua randuri de catre FDA (aia din tara tuturor po$$$ibilitatilor)
- virus cu care se poate dialoga in mod inteligent: "ia o pauza cat timp pleaca sparanghelarii", "du-te si tu in vacanta, ca e vara", "ia uite-l 'colea pe mickey mouse, ca dincoa' e congresul penele", "hai, mai lasa-ne, ca e oktoberfest", etc.
- injectarea cu japca si cu forta
- montarea de plexigla$$$uri prin scoli, desi se stia ca fac mai mult rau decat... decat rau, ca doar un idiot putea crede cu naivitate bovina ca fac bine, in conditiile in care copiii isi mananca practic unu' din gura altuia in timpul pauzelor (si mai nou si al orelor, ca deh, au parinti cu drepturi si masti pe nuca din cap)
- pacienti care in ATI-uri primesc echivalentul a 6-8 litri de oxigen pe zi, cand organismul abia duce 2 litri pe zi
- pacienti tratati cu redemsivir, ca: "Da-i in p...endula de morti, doar n-o sa ramanem cu stocurile in depozite"
- untolduri si congrese cu destrabal, cand copiii in scoli sunt organizati ca vitele in staul
- ISrael plin de oameni destepti si aproape fara analfabeti functionali, dar care o ajuns la doza a 4-a si se pregateste de a 5-a
- VAERS in care se observa clar dezastrul serului asta "datator de viata"

si multe altele disponibile pe site-uri orificiale, din care pana si un simplu om cu nuci in cap (asa cum se lauda a fi un comentator timpuriu) poate trage niste concluzii care sa il puna pe ganduri. Lumea se desteapta, in ciuda celor cu cozonaci in cap!
SibiAnus
14.10.2021 08:54
@SibiAnus
Care lume se desteapta? Romanii si bulgarii?

:))))))))))))))))))))))))))))))
Cata
15.10.2021 09:25
ma intreb ce studii inalte are Cata de il trage in asa mare hal pe autorul articolului la raspundere. Seamana a luare de guler, dar fara pic de gramatica la purtator. Hm..., ne pricepem la statistici, la virusi si imunologie multi, dar nu stim cand se pune o virgula. Daca cer si bun simt deja e prea mult. "Multi, da' prosti!" zicea Lapusneanul.
canadian
17.10.2021 02:19
Din aceeasi categorie
Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Comunicat Carmangeria Imperial final
Licitatie publica

accentmedia