Tribuna
Sevis
Săptămână de rugăciune pentru unitatea creştinilor
Adrian POPESCU
1180 vizualizari
Săptămână de rugăciune pentru unitatea creştinilor
© www.mitropolia-ardealului.ro

Mediul clerical sibian îndeamnă credincioşii de toate confesiunile să se alăture la săptămâna de rugăciune pentru unitatea creştinilor, care se încheie în data de 25 ianuarie a.c. Prima slujbă a fost oficiată la Catedrala mitropolitană de un sobor de preoţi. La slujba Vecerniei au asistat reprezentanţii confesiunilor din cetatea transilvăneană. În soborul slujitor s-au aflat prodecanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Şaguna” din Sibiu, pr. prof. univ. dr. Aurel Pavel, pr. conf. univ. dr. Constantin Necula şi preotul Gheorghe Streza, slujitor al locaşului de cult. Comunitățile creștine din Sibiu au fost reprezentate în prima seară de rugăciune pentru unitate de episcopul Bisericii Evanghelice C.A., Reinhart Guib, de preotul catolic Onoriu-Oscar Raicea și de protopopul greco-catolic Nicolae Popa. 
La finalul Vecerniei, părintele Aurel Pavel a vorbit despre importanța acestei săptămâni de rugăciune pentru unitatea creș­tinilor, o tradiție prin care re­prezentanții diferitelor confesiuni vin împreună pentru a cere ajutorul lui Dumnezeu. 
„Este o cerință a Mântuitorului Iisus Hristos, «ca toți să fie una», iar această unitate este un deziderat al Bisericii indiferent de orientarea confesională”, a spus părintele Aurel Pavel.

                                                                                                                                      Domine Deus

 Cuvântul de meditație a fost citit de episcopul evanghelic Reinhart Guib și a pornit de la tema din acest an, aleasă de Bisericile din Arhipelagul Caraibelor, anume un verset luat din cântarea de laudă a poporului Israel: „Dreapta Ta, Doamne, și-a arătat tăria” (Ieșire 15, 6). „Oameni cu mare iubire pentru adevăr și dreptate, to­leranță și libertate, pentru aproape, comunitate și neam, s-au dedicat cu trup și suflet, cu credință și speranță și chiar cu prețul vieții lor pentru un viitor liber, demn și bun pentru toți, nu doar pentru unii. Toți aceștia sunt martori ai tăriei lui Dumnezeu, și astfel 2018 este un an în care suntem invitați să dăm glas împreună bucuriei și recunoștinței pentru eliberarea de război, de dictatură și subjugare. Să ne rugăm Bunului Dumnezeu,  să ne apropiem ca Biserici dar și în calitate de creștini unii de alții, pentru că facem toți parte dintr-o familie, familia lui Dumnezeu”, a subliniat episcopul Reinhart Guib

Săptămâna de rugăciune

Până acum seri de  rugăciune au fost organizate la Biserica Ursuline (greco-catolică),  la Biserica evanghelică „Johanniskirche”. Miercuri, 24 ianuarie, este rândul  Bisericii romano-catolice din Piața Mare de a găzdui seara de rugăciune iar joi, 25 ianuarie, evenimentul va fi organizat la Biserica Reformată Calvinistă. Săptămâna de rugăciune pentru unitatea creștinilor a fost instituită în 1908, când s-a hotărât ca în a treia săptămână a lunii ianuarie să fie organizate seri de rugăciune comună pentru cre­dincioșii diferitelor confesiuni. În fiecare an se alege o temă de meditație, iar reprezentanții confesiunilor creștine rostesc în biserici cuvinte de învățătură.

 

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia