Tribuna
Sevis
Şantierele Sibiului se redeschid
Sorana MAIER
2494 vizualizari
Şantierele Sibiului se redeschid

Lucrările de modernizare pe străzile Sibiului se re­iau în prima lună de primăvară.
Şantierul de pe strada Oţe­larilor s-a redeschis săp­tămâna trecută. Lucrarea a demarat în 2014 când au fost executate lucrări la reţelele de apă şi canalizare. Constructorul a redeschis şantierul săptămâna trecută, cu săpătura gene­rală pentru modernizarea ca­rosabilului şi a trotuarelor. Lucrările au ca termen de finalizare sfârşitul acestui an, contractul având o valoare de 3.299.052,90 lei, fără TVA.
“Locatarii din zona unde s-au început deja săpăturile sunt rugaţi să nu mai parcheze maşinile aici pentru a putea permite execuţia lucrărilor și accesul utilajelor”, se arată într-un comunicat al Primăriei Sibiu.
Lucrările au început în această săptămână şi pe strada Macaralei cu moder­nizarea reţelelor de apă şi canalizare, urmând să se execute lucrările de reabilitare a infrastructurii rutiere. Lucrările au ca termen de finalizare sfârşitul acestui an, valoarea contractului fiind de 948.251,82 lei, fără TVA.
Şi pe strada Lyon s-au reluat lucrările. Amenajarea a început în 2014, valoarea contractului semnat cu asocierea SC DPC SA - SC Electrocon SA - Sc Noi SA fiind de 1.820.026, 64 lei (fără TVA). Până în prezent constructorul a amenajat canalizarea pluvială, a efectuat săpătura generală şi a amenajat carosabilul. În această săptămână se va încheia amenajarea carosa­bilului pe cei aproximativ 50 de metri rămaşi din totalul de 700 m (lungimea totală a străzii) şi se va începe amenajarea trotuarelor şi rigolelor de scurgere.
Lucrările încep şi pe stra­da Timişoara şi vor fi reluate pe strada Kiev, unde se lucrează la parcări, dar şi pe strada Deva unde se fac pregătiri pentru turna­rea stratului de uzură pe ca­rosabil şi trotuare. De ase­­­menea, mai sunt des­chise şantiere şi pentru construcţia noului viaduct Mihail Kogălniceanu, a noului pod peste Cibin şi pentru lucrările de reparaţii capitale la viaductul Vasile Aaron.

Lucrări la gaz pe şapte străzi

Comisia de Circulaţie a aprobat lucrările pentru modernizarea conductelor de gaz şi a branşamentelor pe străzile Lupeni, Fân­tânii, Mărului, Părului, Ca­lea Şurii Mari, Plugarilor şi Plevnei. Din 9 martie, firma contractată de E.On Gaz a început lucrările pe străzile Lupeni, Fântânii, Plevnei şi Calea Şurii Mari, apoi din 11 martie se vor executa lucrări pe strada Plugarilor.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia