Tribuna
Sanda Nicola, jurnalist cu experienţă, a lansat volumul ,,Carte de identitate”, la Sibiu
Sanda Nicola, jurnalist cu experienţă, a lansat volumul ,,Carte de identitate”, la Sibiu

 

Aflată într-un turneu în țară, jurnalista Sanda Nicola a făcut, recent, un scurt popas şi la Sibiu. Cititorii din oraşul de pe Cibin au putut s-o asculte, la Librăria “Humanitas”, recitând câteva pasaje din cartea  ce prezintă situația socială a României, despre zona politică și cei ce ne reprezintă în Parlament, despre protestele din țară, dar şi despre corupția la nivel înalt. Primul volum al cărții, “Carte de identitate”, vorbește despre confesiunea brutal de sinceră a unei vedete de televiziune care a găsit puterea să-și recunoască traumele, să-și confrunte fricile și să-și accepte propria identitate.

O pledoarie a Sandei Nicola pentru necesitatea de a ne înțelege și depăși rănile trecutului, personale și naționale, ca o condiție obligatorie pentru atingerea potențialului individual și comunitar, cartea este o colecție de relatări despre fricile și complexele unei tinere femei care își depășește condiția, dar nu e pregătită emoțional să facă față succesului. Aflată într-o permanentă căutare a echilibrului, ajunge la concluzia că singura modalitate prin care poate prelua controlul asupra propriei vieți este să înțeleagă trecutul familiei din care provine, să-și cunoască şi să-și accepte propria identitate și să învețe să ierte.

Volumul o surprinde pe protagonistă de la puștoaica rebelă ce-și caută sens vieții la București și maturizarea în lumea grea a reporterului de știri în direct cu momentele sale de tensiune maximă (Beirut, moartea Papei Ioan Paul al  II-lea, Londra și Brexitul ei, Vladimir Putin la București, alegerea ca președinte al SUA a lui Barack Obama, #Colectiv, atacurile teroriste din Paris din noiembrie 2015, referendumul pentru ieșirea Marii Britanii din UE.).

Sanda Nicola este unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști români de televiziune, cu o experiență de peste 20 de ani, atât în studio cât și pe teren, și este un reporter care a documentat adeseori viața românilor din diaspora. Notorietatea și credibilitatea de care se bucură în comunitățile de români din vestul Europei au făcut ca volumul “Carte de identitate” să se vândă în librării din Marea Britanie și a fost disponibil la standul României de la Salonul Internațional de Carte din Torino. "Am venit cu mari emoţii la Sibiu, într-o comunitate pe care o respect mult. Spre deosebire de multe orașe ale României, Sibiul are o viață culturală intensă şi mă aştept ca publicul de aici să fie unul foarte pretențios. Mulțumesc tuturor celor care au venit la întâlnirea de la Humanitas, sper ca lectura volumului meu sa le fie pe plac și de folos", a spus Sanda Nicola.

Prezent la evenimentul de lansare a cărţii de la Sibiu a jurnalistei, Radu Vancu a spus: „Sanda Nicola are una dintre cele mai importante calități ale unui scriitor: curajul de a scrie despre cele mai complicate și mai inavuabile zone ale propriei ființe. Puțini îl au în asemenea grad - și cu o asemenea naturalețe. Înțelegând bine că, pentru a te construi, e nevoie sa te duci în zonele tale cele mai deconstruite, cele mai afectate, cele mai fragilizate, ea scrie o carte care, din disperare și slăbiciune, construiește speranță și forță”.

Sanda Nicola  s-a născut la Deva pe 6 februarie 1978 și este unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști de televiziune. Timp de peste 20 de ani, Sanda a prezentat știri, reportaje, a moderat emisiuni de dezbatere și a fost martor la evenimente de importanță mondială pe care le-a relatat în direct.

 A urmat cursuri de Storytelling în Chicago, s-a specializat în producție de televiziune la Londra, este absolventă a BBC School și licențiată în Științe Sociale și Științe Politice la Open University, în Marea Britanie.

Florin Ţîntea


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia