Tribuna
PNL
Sabin Luca: "Nu am niciun motiv să nu candidez! Am muncit opt ani şi ceva!"
Sabin Luca:
"Nu am niciun motiv să nu candidez! Am muncit opt ani şi ceva! Şi nu numai că voi candida, dar o voi face aprig!", a spus Sabin Adrian Luca, managerul Muzeului Naţional "Brukenthal" din Sibiu, referindu-se la concursul de management pentru MNB, organizat de Ministerul Culturii. Mandatul lui Luca va expira, iar candidaturile pentru ocuparea postului de manager se vor depune până pe 7 iulie.

Ministerul Culturii organizează la sediul din Bulevardul Unirii nr. 22 Bucureşti un concurs de management pentru Muzeul Naţional "Brukenthal". Sabin Adrian Luca, aflat în prezent la conducerea instituţiei, este hotărât să candideze şi să nu dea cu piciorul celor opt ani în care viaţa sa s-a legat intens de "Brukenthal", el fiind deja la al doilea mandat de manager aici. Luca este la conducere încă de pe 6 aprilie 2006. "Bineînţeles că voi candida! Avem de pregătit sărbătorirea celor 200 de ani ai Muzeului. E un vis ce trebuie să se îndeplinească. Mă voi lupta pentru asta", a spus managerul.

Printre condiţii - trei ani experienţă

Printre condiţiile de participare impuse de Ministerul Culturii pentru ocuparea funcţiei de management la Muzeul Naţional "Brukenthal" se numără cetăţenia română sau a uneia dintre statele membre ale Uniunii Europene, şi domiciliul în România. În plus, candidatul trebuie să aibă studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă de licenţă, echivalentă într-unul din domeniile de licenţă: domeniul fundamental de ierahizare - ştiinţe umaniste şi arte; ramura de ştiinţă – istorie, domeniul de ierarhizare – istorie şi studiul patrimoniului, domeniul de licenţă - istorie; domeniul fundamental de ierahizare - ştiinţe umaniste şi arte; ramura de ştiinţă – arte, domeniul de ierarhizare – arte vizuale, domeniul de licenţă - arte vizuale; domeniul fundamental de ierahizare - ştiinţe umaniste şi arte; ramura de ştiinţă – arte, domeniul de ierarhizare – arte vizuale, domeniul de licenţă - arte vizuale. De asemenea, candidatul trebuie să aibă o vechime de cinci ani în specialitatea studiilor, experienţă în management de minim trei ani sau pregătire în domeniu, să nu aibă condamnări penale sau civile şi să nu deţină o funcţie de conducere la o altă instituţie din România. Dosarele se depun până pe 7 iulie, ora 16, la Compartimentul Managementul Instituţiilor de Cultură, Bucureşti, iar actele necesare sunt disponibile pe www.cultura.ro. Pe 8 iulie se va face selecţia dosarelor, între 11 şi 21 iulie se vor analiza planurile de management, iar din 22 iulie se vor susţine aceste planuri în cadrul unui interviu. (A. M.)

comentarii
4 comentarii

Specificul istoric al ORASULUI este MEDIEVAL...deci MEDIEVISTII ar trebui cautati...

Muzeul Bruckenthal e o platforma MEDIEVISTA de prim rang
Georg
17.06.2014 16:05
Prin ceea ce am afirmat mai sus NU vreau sa minimalizez management-ul Muzeului Bruckenthal sub actualul Director...A facut minuni, ceea ce nu s-a facut de cca 120 de ani incoace...Este intr-adevar ACUM un Muzeu cu ASPECT EUROPEAN...l-am admirat sinvcer , este mult peste multe muzee din Germania unde p
Georg
17.06.2014 16:36
Va dati seama a lucrat deja " 8 ani si ceva", sa inteleg asta ca un fel de lauda ? Mie mi-e rusine ca abia am apucat sa muncesc 40 de ani si ceva.
Goguta
17.06.2014 18:53
DE FAPT AI SPRIJINUL COLEGILOR DE LA UNIVERSITATE CARE AR FACE ABSOLUT ORICE CA SA TE STIE ACOLO SI SA SCAPE DE MIZERIILE TALE. NICI NU SEPUNE PROBLEMA SA NU "LUPTI" AI MURII FARA FUNCTIE
de fapt
17.06.2014 23:47
Din aceeasi categorie
Forumul German

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia