Tribuna
S-au reluat şezătorile din bibliotecă, la Avrig
Dan FRÂNCU
979 vizualizari
S-au reluat şezătorile din bibliotecă, la Avrig

 

Imediat ce şirul sărbă­torilor de iarnă s-a încheiat, la Biblioteca Orăşenească Avrig a fost deschis noul an al şezătorilor. Joia trecută, "Şezătoarea din biblio­tecă", un adevărat brand al Avrigului din zilele noastre, cunoscut în toată ţara, s-a întrunit pentru întâia oară în acest an, iar momentul a prilejuit tuturor parti­cipanţilor bucurie, bună dispoziţie şi fericire.

"Ne-am bucurat astăzi de reîntâlnire, am sărbă­torit-o pe Ioana/Neli şi i-am urat pensie lungă cu sănătate Lenuţei, să ne bucurăm mulţi ani de prezenţa lor în şezătoarea noastră. A fost voie bună, a fost spor la lucru, au fost poveşti frumoase presă­rate cu câte o strigătură. Au fost planuri pentru anul acesta şi am croit primele... minunăţii. Vor fi surpriză. Ne revedem joia viitoare. Vă aşteptăm,  doamne şi domnişoare, alături de noi în seri frumoase de joi", au transmis, prin intermediul paginii de facebook, repre­zentantele grupului "Şeză­toarea din bibliotecă".

Tot din postarea de pe reţeaua de socializare, am aflat că acest grup este deschis  oricăror fete sau femei ce doresc să intre în tainele "lucrului de mână", care au nevoie de diverse sfaturi şi idei de gospo­dine, ori îşi doresc să petreacă serile de joi aşa cum se obişnuia în vremurile mai vechi, alături de alte membre ale comunităţii.

"Vrei să înveţi să coşi, să croşetezi, să împleteşti, să tricotezi sau să ţeşi? Vrei să înveţi să-ti faci catrinţe sau ie sau  fustă (poale) cu ajur (de Avrig, fireşte, doar de Avrig)? Vrei să înveţi să-ţi ajustezi o piesă din costumul tău sau al copilului ca să nu atârne ca pe cuier? Vrei să repari (restaurezi) o piesă din costumul de Avrig? Vrei doar să petreci o seară frumoasă, cu poveşti de demult  , cu o strigătură, un obicei, un cântec? Vrei să afli mai multe despre Avri­gul de altădată? Despre obiceiuri, oameni, întâm­plări? Nu toate acestea se găsesc în cărţi, dar le întâlneşti la bibliotecă. Te aşteptăm la şezătoare! În fiecare joi, după 18.30, la Biblioteca Avrig", menţio­nează reprezentantele grupului.

"Şezătoarea din biblio­tecă" este un proiect al Bibliotecii Orăşeneşti Avrig, desfăşurat în parteneriat cu Asociaţia "Prietenii Avri­gului", cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local al oraşului Avrig.

 

Foto: Biblioteca Orăşenească Avrig

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Medialcare24

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA