Continental
Tribuna
S-au reluat lucrările pentru modernizarea străzilor Avrigului
Dan FRÂNCU
1600 vizualizari
S-au reluat lucrările pentru modernizarea străzilor Avrigului
Deoarece în ultimele zile condiţiile meteorologice au fost foarte bune (fără precipitaţii şi cu o medie a temperaturilor pozitivă), constructorii au reluat munca pentru execuţia celor mai importante obiective de investiţii în infrastructura rutieră desfăşurate în acest moment la Avrig.

 

Astfel, în urmă cu aproximativ două săptămâni, muncitorii au redeschis execuţia lucrărilor la obiectivul “Modernizarea străzii Nicolae Bălcescu – Avrig”, unde s-a continuat aşezarea pavajului pentru trotuare, urmând să se amenajeze toate locurile de parcare şi spaţiile verzi prevăzute şi să se amplaseze mobilierul stradal. La finalizarea lucrărilor de construcţii, pe carosabil va fi aplicat marcajul rutier şi vor fi amplasate semne de circulaţie. Execuţia acestui obiectiv de investiţii va fi finalizată, dacă nu vor interveni probleme deosebite, la finalul lunii viitoare.

Cel de-al doilea mare şantier redeschis în acest an la Avrig (şi cel mai important!), este cel al obiectivului de investiţii “Modernizarea străzii Gheorghe Lazăr - Avrig”. Încă din cursul zilei de luni, Primăria oraşului Avrig a făcut publică decizia de a restricţiona traficul pe această stradă, în segmentul de drum cuprins între intersecţia cu strada Samuel von Brukenthal şi intersecţia cu străzile Bisericii şi Mihai Viteazu (zona Judecătorie), până la finalizarea lucrărilor circulaţia în zonă urmând a se desfăşura pe străzile adiacente.

“Modernizarea străzii Gheorghe Lazăr”, unul dintre cele mai importante obiective de investiţii în infrastructura rutieră pus în aplicare în ultimii 30 de ani, a intrat în perioada de execuţie în toamna anului 2017, când s-a reuşit finalizarea primului obiectiv din cadrul amplei lucrări: realizarea parcării din faţa Şcolii Gimnaziale Avrig. În cursul anului trecut, lucrările la acest obiectiv au continuat, fiind executate, într-o proporţie destul de semnificativă, pe tronsonul cuprins între intersecţia cu strada Samuel Brukenthal şi intersecţia cu strada Stadionului.

Strada Gheorghe Lazăr este cea mai importantă stradă a Avrigului, are o lungime totală de 1.552 metri, iar investiţia cuprinde modernizarea unei suprafeţe de 12.610 metri pătraţi (inclusiv racordurile cu străzile laterale).

Programul de lucrări executate prin acest obiectiv de investiţii cuprinde îngroparea  tuturor reţelelor cu cabluri aeriene (energie electrică, iluminat public, internet, telefonie, cablu tv), reţele ce vor fi incorporate în noua reţea metropolitană, eliminarea stâlpilor de iluminat existenţi şi montarea unora noi, din material metalic zincat, cu înălţimea de 5 şi 8 metri, echipaţi cu corpuri de iluminat modern, tip LED, montate pe cârje metalice cu unul, două sau trei braţe. În ceea ce priveşte partea carosabilă, proiectul tehnic prevede ca aceasta să aibă o lăţime de şase metri şi două benzi de circulaţie (câte una pe sensul de deplasare). Pe fiecare parte a drumului vor fi realizate trotuare din dale de beton, a căror lăţime va fi variabilă. Lângă trotuarul de pe partea strângă a străzii (în direcţia de mers către Porumbacu de Jos), va fi amenajată o pistă pentru biciclişti. De asemenea, investiţia presupune şi realizarea unei reţele de canalizare a apelor pluviale, pe tot traseul străzii.

Strada Gheorghe Lazăr din Avrig a fost, până la darea în exploatare a centurii ocolitoare a oraşului, parte din traseul DN 1 Braşov – Sibiu.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia