Tribuna
PNL
S-au furat furtunuri şi diuze de la hidranţii din spital
S-au furat furtunuri şi diuze de la hidranţii din spital
* Înainte ca pompierii să verifice dacă Spitalul Judeţean este pregătit în caz de incendiu, managerul interimar al unităţii, medicul Adrian Şanta, a dispus un control intern * Cu prilejul acestuia, s-au găsit hidranţi din care lipseau furtunuri sau diuze care au fost furate, dar şi extinctoare care erau foarte aproape de limita expirării * Tot ceea ce lipseşte va fi înlocuit * Pompierii au început ieri controalele în spitale, la Spitalul Judeţean, cel de Pediatrie şi cel de Psihiatrie *
Pompierii sibieni au început ieri verificările în spitalele din oraş, pentru a vedea cât de bine sunt "echipate" unităţile sanitare în cazul izbucnirii unor incendii. "La controlul unităţilor sanitare publice din judeţul Sibiu vor participa zece cadre aparţinând Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Cpt. Dumitru Croitoru" (ISU), care vor urmări respectarea dispoziţiilor legale privind apărarea împotriva incendiilor şi vor constata deficienţele şi situaţiile cu factor ridicat de risc la incendiu. Obiectivul principal al acestor activităţi de control preventiv constă în verificarea căilor de acces/evacuare în/din unităţi, limitarea propagării incendiilor, exploatarea instalaţiilor utilitare ale construcţiilor şi asigurarea mijloacelor tehnice, a sistemelor şi instalaţiilor de detecţie a fumului, de semnalizare şi stingere a incendiilor în unităţile sanitare publice", spune Diana Lazăr, purtător de cuvânt al ISU Sibiu.

Primele verificări, la Spitalul Judeţean

Două echipe de la ISU au ajuns ieri dimineaţă la cea mai mare unitate sanitară din judeţ. Până să înceapă însă verificările pompierilor, managerul interimar al unităţii, medicul Adrian Şanta, a dispus un control intern. "Ne-am făcut şi noi un control intern legat atât de măsurile de prevenire a incendiilor cât şi de situaţia staţiei de oxigen, a instalaţiilor electrice ale spitalului. S-au găsit hidranţi din care lipseau furtunuri sau diuze care au fost furate, s-au găsit instalaţii de hidrant care nu au presiunea necesară să vehiculeze apa chiar până la ultimul etaj, şi s-au găsit şi extinctoare care erau foarte aproape de limita expirării", a spus medicul Adrian Şanta. Potrivit acestuia, chiar dacă sunt cheltuieli neprevăzute pentru spital, tot ceea ce lipseşte va fi înlocuit.

Control şi la Pediatrie, şi la Psihiatrie

Veruficări au fost demarate ieri de către pompieri în alte două spitale mari, respectiv cel de Pediatrie şi cel de Psihiatrie. "Bineînţeles că şi Spitalul de Pediatrie Sibiu mai are multe de rezolvat pe linia stingerii incendiilor, deoarece, din lipsa banilor, nu s-a putut face o dotare de vârf. Suntem nemulţumiţi că în Clinica de Pediatrie nu avem rezervoarele de incendiu asigurate şi nu avem pompe pentru incendiu. La celelalte clinici avem, la Clinica de Pediatrie nu, din lipsa fondurilor băneşti. Ne-am preocupat până acum să facem o dotare cu stingătoare, cu furtune pentru incendii, şi cu celelalte materiale absolut necesare pentru o bună funcţionare însă în urma problemelor care au fost la maternitatea din Giuleşti deja suntem oarecum terorizaţi de această problemă", a spus Alexandru Mihuţ, managerul Spitalului Clinic de Pediatrie. Rezultatele verificărilor vor fi făcute publice în cursul săptămânii viitoare.
comentarii
1 comentarii

verificati hidrantii, si poate data viitoare nu mai izbucneste un incendiu ci vine un cutremur si cade spitalul. Dupa cutremur, sigur se vor verifica structurile de rezistenta la toate spitalele, apoi se va intampla altceva...
Eu
25.08.2010 20:28
Din aceeasi categorie
Forumul German

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Comunicat de presa final

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia