Tribuna
PNL
ROMÂNIA, PUSĂ LA ZID PE NEDREPT! ACEBOP –
prima ASOCIAȚIE DE FERMIERI care reacţionează: ”CEREM AUTORITĂȚILOR SĂ IA ATITUDINE!”

Replică usturătoare pentru autorităţi! Pe fondul celui mai recent scandal european, privind acuzaţiile aduse României că un insecticid care a provenit din ţara noastră ar fi contaminat milioane de ouă din Occident, Asociaţia Crescătorilor şi Exportatorilor de Bovine, Ovine şi Porcine din România (ACEBOP) ia atitudine şi cere de urgenţă ”protecţia autorităţilor române”. Ţara noastră este arătată din nou cu degetul fără drept de apel. Jurnaliştii germani au scris că otrava care le-a alterat alimentele este un insecticid care conţinea o substanţă interzisă în UE, numită Fipronil, care ar fi fost cumpărată din România.

”Ouăle noastre sunt perfecte, domnilor. Proaspete, ambalate şi etichetate conform, găinile sunt sănătoase şi nu sunt şpreiate cu FIPRONIL! Acest insecticid a fost retras de mult din uz de Comisia naţională de biocide. Când se găsea pe piaţă, produsul se utiliza pentru dezinsecţia halelor de păsări după depopulare şi nu direct pe găini, domnilor! Dacă Olanda şi alte state membre au ales să îşi facă stocuri şi să utilizeze insecticidul pe păsări şi nu în adăposturi, ce vină are România? Comisia Europeană ar trebui să îşi modifice protocolul de verificare a zvonurilor din piaţă şi să manifeste reţinere în acuzarea şi discreditarea producătorilor din ţara noastră”, arată ACEBOP într-o informare remisă în, 8 august, pentru Agrointeligenţa -www.agrointel.ro.

ACEBOP solicită protecţia autorităţilor române impotriva practicilor denigratoare ale Comisiei Europene la adresa producătorilor din ţara noastră.

ACEBOP mai atrage atenţia că este deja de notorietate existenţa firmelor europene de lobby negativ care lovesc producătorii români în anumite momente strategice pe piaţa concurenţială.

”Dorim mijloace de protecţie împotriva acestor practici care pe de-o parte cauzează perturbări comerciale negative şi pe de altă parte, sunt adevărate atentate la calitatea produselor româneşti! Scandalul cărnii stricate din Brazilia este protejat prin tot felul de proceduri europene, de domni sus-puşi la Bruxelles. Cum intervine o problemă- că este vorba de boli, reziduuri, hormoni, scandalul cărnii de cal, brânza şi altele, cap de listă este România! Dacă vrem să ne vindem produsele noastre şi facem concurenţă produselor de calitate îndoielnică venite din alte state, suntem băgaţi în infrigement!”, mai subliniază Consiliul Director al ACEBOP.

comentarii
1 comentarii

Stat de CCT!! De aceea isi permit toti toti neispravitii din jur sa ne besteleasca cum vor...
Nicu
10.08.2017 08:38
Din aceeasi categorie
Sibiu Guitar Meeting

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

anunt-incepere-proiect-139830-final

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia