Continental
Tribuna
Reuniunea UZPR de la Sinaia, probă de maturitate
Mircea BITU
1293 vizualizari
Reuniunea UZPR de la Sinaia, probă de maturitate
Zilele trecute, mai precis în 21 şi 22 octombrie a.c., cocheta vilă Camelia din staţiunea Sinaia a găzduit lucrările seminarului organizat de conducerea Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România. Au răspuns prezent preşedinţii filialelor Uniunii din judeţele Argeş, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Mureş, Prahova, Sibiu, Suceava, Râmnicu-Vâlcea şi Bucureşti.

 

Scopul întâlnirii, a precizat din start preşedintele U.Z.P.R., domnul Doru Dinu Glăvan, este "acela de a ne cunoaşte, de a rezolva, acolo unde e cazul, unele disfunc­ţionalităţi legate de organizarea şi funcţionarea filialelor", solicitând participanţilor "să profite de orice moment prielnic pentru a întări şi onora brandul Uniunii, atât în interior, cât mai ales în spaţiul public".

Un capitol distinct s-a referit la necesitatea sprijinirii şi promovării revistei "Cronica timpului", pu­blicaţie de cultură, atitudine şi performanţă (director general Doru Dinu Glăvan, redactor şef Rodica Subţirelu), a ziarului "Certitu­dinea" (coordonator spiritual şi moral Mihai Eminescu; director editorial Miron Manega) şi, fireşte, a  revistei U.Z.P.R. pe care mem­brii Uniunii o citesc trimestrial.

Ziua a doua a fost rezervată unor teme extrem de interesante: pre­gătirea sărbătoririi Centenarului U.Z.P.R. (care va avea loc în primul trimestru al anului 2019); activităţile desfăşurate de U.Z.P.R.; la nivel central; proiectele curente organizate şi desfăşurate la nivelul filialelor Uniunii. S-au făcut, cu această ocazie, multe propuneri interesante vizând: crearea unui fond de solidaritate în sprijinul membrilor cu probleme; atragerea tinerilor ziarişti în filialele U.Z.P.R. şi sprijinirea lor pentru realizarea unor proiecte necesare lor şi comunităţilor din care fac parte; instituirea unui dialog mai viu, mai operativ cu structura centrală a Uniunii; încheierea unor parteneriate cu instituţii de cultură, universităţi, şcoli etc., pentru o mediatizare reciproc avantajoasă; realizarea unor proiecte în stare să cinstească apropiatul Centenar al U.Z.P.R.

Oaspetele de seamă al întâlnirii de la Sinaia (care va fi urmată de alte întâlniri cu colegii din celelalte filiale din ţară) a fost inegalabilul Neagu Udroiu, spirit enciclopedic, care a evidenţiat rolul decisiv al preşedintelui U.Z.P.R., dl. Doru Dinu Glăvan, în revigorarea ac­tivităţii Uniunii, apreciind că atât conducerea executivă, cât şi coor­donatorii filialelor s-au maturizat, parteneriatul negociat, în aceste zile, cu conducerea Academiei Române, venind la timp pentru organizarea în condiţii impecabile a Centenarului U.Z.P.R. (calen­daristic, evenimentul poartă data naşterii în 11 ianuarie 1919).

În sfârşit, se cuvine să subliniez ospitalitatea desăvârşită a per­sonalului vilei Camelia, care oferă, în cele 25 de camere (dotate cu TV LCD, frigider, cană fierbător, telefon, priză Internet în fiecare cameră, Internet wifi, baie proprie), condiţii de 4 stele plus la standarde internaţionale. Pentru un sejur agreabil şi de neuitat, vila Camelia pune la dispoziţia turiştilor: găzduire de team-building; organizare de excursii offroad; trekking şi mountain bike cu ghid; organizare excursii locale şi în afara oraşului; pentru turismul tip business pune la dispoziţie o sală de conferinţe (40 de locuri); parcare proprie, luminată în curtea interioară. Rezervări se pot efectua direct pe adresa: vilacamellia@yahoo.com sau la telefoanele 0244/312.381 sau 0724/909.259.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia