Tribuna
Sevis
Replică: procurorii au infirmat acuzaţia de braconaj

În data de 22 octombrie 2013, în cotidianul Tribuna a apărut ştirea cu titlul „Cercetaţi pentru braconaj cinegetic", în care "Ioan M., de 40 de ani, domiciliat în localitatea Şomartin şi loan T., de 52 de ani, domiciliat în judeţul Braşov" erau acuzaţi de braconaj cinegetic, după ce, potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei Sibiu, în maşina cu care se deplasau au fost găsite o armă de vânătoare cu glonţ aparţinând lui loan T., arma fiind încărcată, prevăzută cu lunetă şi având dispozitiv de iluminare ataşat, precum şi mai multe cartuşe şi dispozitive de iluminare pe timp de noapte (proiectoare şi lanterne). Toate au fost descoperite la un control al poliţiştilor Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Sibiu. Cei doi bărbaţi nu au putut prezenta poliţiştilor autorizaţie de vânătoare valabilă eliberată de asociaţia de vânătoare care administrează fondul de vânătoare nr. 2 „Nou Român". Arma şi celelalte bunuri au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, cele două persoane fiind cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj cinegetic.


Procurorii spun că nu a fost braconaj


După 10 luni, loan Tunsoi (loan T - n.red.) a formulat un drept la replică după ce Parchetul de pe lângă Judecătoria Agnita a emis o Ordonanţă de Clasare în data de 27.06.2014.
Redăm acest drept la replică:
„Conform Ordonanţei de Clasare emisă de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Agnita din data de 27.06.2014 s-a dispus clasarea Dosarului 667/P/2013 şi restituirea bunurilor ridicate abuziv în dimineaţa zilei de 20.10.2013, printre care şi a armei de vânătoare de către Serviciul AESP Sibiu; prin inspector principal Pârvu Alin şi a însoţitorului său, un agent de poliţie din cadrul aceluiaşi serviciu.
Precizez că printre motivele care au stat la baza emiterii ordonanţei anterior menţionate se află neefectuarea actelor de braconaj precum şi faptul că nu ne aflam pe un fond de vânătoare aşa cum s-a precizat în articolul dvs., ci în incinta fermei numitului Mircea loan (loan M. - n.red.) din Şomartin, aflată în intravilan. Or, lucrătorii din cadrul Serviciului AESP ar fi trebuit să cunoască prevederile art. 1, lit. j) din Legea 407/2006 în care este stipulat foarte clar că terenurile aflate în intravilan nu fac parte din fondurile de vânătoare, iar noi acolo ne aflam.
Din aceste considerente, apreciez că am fost nedreptăţiţi, iar prin faptul că mi s-au adus prejudicii morale cât şi materiale, personal, îi voi acţiona în instanţă, atât civil cât şi penal, pe lucrătorii din cadrul Serviciului AESP Sibiu. Din datele pe care le deţin, aceşti Iucrători au mai întocmit şi altor persoane dosare penale, fără un probatoriu corespunzător; motiv pentru care îl rog pe domnul inspector şef al IPJ Sibiu să desfăşoare, în paralel, o anchetă internă referitoare la activitatea lor".comentarii
3 comentarii

pusca in masina gloante,premiza unui picnic in natura nicidecum braconaj .
iliutza
22.08.2014 09:19
da iliuta, toti suntem capabili sa comentam deciziile procurorilor, judecatorilor, legislativului.....
11111
22.08.2014 15:31
Asa-i ca voua astia cu legea va e cam frica de pusca? asa-i ma???.........asa-i ma ca legea-i numa pentru fraieri? asa-i mai??
bereta verde de 9mm
22.08.2014 16:53
Din aceeasi categorie
O istorie ragasita

sibiu-turism

Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Anunturi Tribuna

EVENIMENT TV

Vacanta Eurotrip
info
PORTAL MEDICAL
Licitatie publica

accentmedia