Tribuna
Reflecţii diluviene

În noaptea de 11 spre 12 a lunii iulie s-au rupt apele şi undeva, într-un frumos sat din Transilvania, a pornit lupta cu natura dezlănţuită, sălbatică. Bătrânii îşi amintesc că erau copii când s-a mai pomenit aşa o grozăvie. În încercarea disperată de a proteja, salva sau a diminua efectele inundaţiilor, am cunoscut oameni minunaţi, oameni de omenie cum se spune pe la noi, oameni care nu au ezitat o clipă şi au dat o mână de ajutor fără să li se ceară acest lucru, oameni care, deşi erau chiar ei încercati greu de forţa apelor, aveau o vorbă bună, de încurajare şi pentru vecini. Aceşti oameni nu au aşteptat forţele de intervenţie ci, imediat după ce urgia a trecut, au pus mâna pe găleţi şi lopeţi şi şi-au scos mâlul gros de un lat de palmă din case, curţi sau anexe, lăsând în urmă resturi de frigidere, maşini de spălat, mobilă şi multe, foarte multe lacrimi. Acestor oameni vreau să le mulţumesc că există şi datorită lor am speranţa că, totuşi, societatea va merge înainte, că, totuşi, vom răzbi.
Alături de aceştia, am văzut speranţa în bine… Dar, ce ne facem când, la doi paşi de inundaţii, e drept, într-o zonă protejată a satului, duduiau başii, dănţuiau codanele şi feciorii satului, îmbujoraţi cu aburi de alcool, care nici gând să le pese că buna e în apă, că săraca bătrână tremură disperată deoarece nu mai are nicio găină şi toată bucătăria ei e inundată.
Dragi tineri ai comunei, eu mai aştept o schimbare în atitudinea voastră, cred în capacitatea voastră de a învăţa din încercări ca aceasta şi aştept să ne întâlnim în condiţii favorabile şi să învăţăm că munca pentru comunitate, pentru ajutorarea aproapelui, este o onoare, cu care ne putem mândri.
Primarul comunei Racoviţa,
Florina Peciu-Florianu

comentarii
4 comentarii

D-na primar,felicitari! Aveti talent de scriitoare.Sincer.
...
14.07.2009 00:52
Trist!Nu le pasa pentru ca nu ei au muncit...de aia! Ca daca ar fi fost munca lor, atunci altfel ar fi stat treaba. Dar ce e si mai trist e ca nu au respect pentru munca altora care probabil au muncit pentru ei!

Cred ca e si o problema de educatie pana la urma urmei, daca ar fi sa facem abstractie de lipsa bunului simt care ar trebui sa fie dobandit ca urmare a celor "sapte ai de-acasa". Singurele modele pe care le au sunt pseudo-modele luate de la televizor sau din in grupul de prieteni. A bea pana uiti de tine pare a fi "cool" si cu siguranta mult mai usor si distractiv decat a pune mana sa arunci noroiul din curte. E trist ca nu isi dau seama ca daca pierd si curtea aia, pe urma, ei cu manutele lor trebuie sa construiasca alta noua. Si atunci, in caz de alte inundatii, nu vor mai stai aiurea sa isi inece neuronii in alcool.
Zaza
15.07.2009 00:56
Povesti de femeie la menopauza...
Marinela...sti tu care
11.08.2009 22:22
Draga Marinela, presupun ca dupa nume esti femeie. Prin urmare, menopauza o sa te ajunga si pe tine din urma, daca nu cumva te-a ajuns deja si frustrarea te indeamna sa scrii aiurea comentarii lipsite de bun simt. E evident ca nu ai inteles mesajul articolului. In schimb, cu acest comentariu al tau, rautacios si gratuit, nu ai facut decat sa demonstrezi ca mai avem mult pana sa depasim aceasta mentalitate care caracterizeaza din pacate societatea in care traim. Ti-as fi foarte recunoscatoare daca ai putea sa iti rupi din timpul tau pretios pentru a explica mai pe larg de ce crezi tu ca sunt "povesti de femeie la menopauza" si mai exact, daca ai putea sa arati cu argumente logice ce legatura are menopauza cu evenimentele prezentate in articol. Ma indoiesc totusi ca vei gasi astfel de argumente!!!
Zaza...mesaj pentru Marinela
31.08.2009 15:52
Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Comunicat de presa

Targul de Craciun

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA