Tribuna
Realele beneficii oferite de cafea. Cum îți influențează aceasta starea de sănătate?
Realele beneficii oferite de cafea. Cum îți influențează aceasta starea de sănătate?

Natura are răspunsul pentru orice problemă de sănătate. De aceea, este important să ne asigurăm că avem o dietă cât mai puțin procesată, naturală, bogată în vitamine și minerale esențiale corpului nostru. 

  

Deși suplimentele alimentare au beneficiile lor, acestea sunt recomandate numai dacă o persoană nu poate obține aportul nutrienților din alimentație. Astfel, înainte de toate, medicul recomandă să ne schimbăm în mod pozitiv dieta zilnică.

 

De ce cafeaua este importantă pentru organism?

    

Pentru a profita de beneficiile unei alimentații sănătoase, este important să cunoști cât mai multe despre alimente și proprietățile acestora. Poți obține foarte multe beneficii consumând un singur aliment, întrucât acesta este mai dens în nutrienți, spre deosebire de alte alimente. Acesta este și cazul cafelei, care are o multitudine de beneficii asupra sănătății. 

   

Totuși, pentru a fi sigur că vei avea parte de toate efectele pozitive, originea cafelei este esențială, iar cafeaua organică este adesea recomandată, deoarece provine din surse sigure și conține o cantitate însemnată de nutrienți, întrucât nivelul de procesare este minim și nu afectează calitățile nutritive. Pe Scufita-rosie.ro poti găsi o multitudine de sortimente, potrivite pentru orice preferință, iar sursele sunt mereu de încredere. 

 

Care sunt beneficiile consumului de cafea?

 

Cafeaua conține o cantitate însemnată de antioxidanți

 

Antioxidanții sunt substanțe valoroase pentru organism, întrucât luptă împotriva radicalilor liberi dăunători. Radicalii liberi sunt asociați cu îmbătrânirea și distrugerea prematură a celulelor și dezvoltarea unor afecțiuni complexe de sănătate. De aceea, este important să consumăm alimente bogate în antioxidanți, pentru a diminua în mod semnificativ efectul negativ al radicalilor liberi. Din fericire, cafeaua se află pe lista alimentelor cu un conținut ridicat de antioxidanți, iar cafeaua ta zilnică te poate ajuta să completezi aportul necesar. 

 

Are efecte pozitive asupra creierului

 

Cafeaua are un efect pozitiv puternic asupra creierului nostru, îmbunătățind memoria și agilitatea acestuia. Trebuie menționat faptul că aceste efecte sunt temporare și apar pe durata unei perioade limitate de timp (24h). Cu toate acestea, dacă ai o perioadă încărcată, care necesită mult efort psihic, cafeaua poate fi aliatul tău de nădejde. Sigur, cele mai evidente efecte sunt de scurtă durată, însă specialiștii nu elimină și un efect benefic pe termen lung. Datorită conținutului ridicat de antioxidanți, cafeaua reduce inflamația de la nivelul organismului, inclusiv de la nivelul creierului. Reducerea inflamației este asociată cu protejarea funcțiilor cognitive și, astfel, cafeaua oferă beneficii pentru o perioadă extinsă de timp acestui organ esențial.

 

Cafeaua îmbunătățește condiția fizică

 

Cafeaua îmbunătățește condiția fizică, fiind benefică în special în cazul sportivilor de performanță. Aceasta va stimula rezistența organismului la efortul fizic, poate prelungi timpul de antrenament și crește concentrarea. Pe de altă parte, poate diminua durerea resimțită în timpul antrenamentului și reduce febra musculară. Consumată împreună cu o masă bogată în carbohidrați, după efortul fizic, cafeaua ajută la refacerea nivelului de energie și a mușchilor, ceea ce te va pregăti pentru un nou antrenament, a doua zi, limitând nivelul de durere și disconfort acumulat în primul antrenament.

    

Cafeaua este numită și licoarea fericirii. Într-adevăr, aceasta este capabilă să îmbunătățească orice zi, însă are mult mai multe beneficii pentru organism decât am crede. Cu toate acestea, pentru a profita de proprietățile sale minunate, este important să te asiguri că originea cafelei este una cât mai naturală, care respectă nivelul scăzut de procesare și păstrează beneficiile produsului. 

 

 

Sursa foto: unsplash.com

 
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Medialcare24

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA