Tribuna
PNL
Radu Filipescu, Dumitru Lăcătuşu şi Radu Vancu, în dialog la Sibiu despre căderea Cortinei de Fier
Radu Filipescu, Dumitru Lăcătuşu şi Radu Vancu, în dialog la Sibiu despre căderea Cortinei de Fier
Celebrul disident anticomunist Radu Filipescu şi istoricul Dumitru Lăcătuşu vin la Sibiu sâmbătă, 14 decembrie, pentru a participa la o dezbatere dedicată aniversării a 30 de ani de la căderea Cortinei de Fier. Evenimentul se va desfăşura la biroul local al europarlamentarului Nicolae Ştefănuţă (strada Turnului nr.12), de la ora 17.30.

La dezbatere vor participa scriitorul şi activistul civic Radu Vancu, criticul literar Luminiţa Corneanu şi gazda evenimentului, Nicolae Ştefănuţă.

“A existat şi sub comunism o istorie a demnităţii la români. Radu Filipescu este printre cele mai strălucitoare nume din această istorie a demnităţii noastre. Simbolic vorbind, este unul dintre cei mai credibili şi necesari oameni care pot încheia discuţia despre comunismul românesc, la trei decenii de la prăbuşirea lui. Se cade, aşadar, să socotim o enormă şansă prezenţa lui la Sibiu, la acest eveniment”, consideră Radu Vancu.

”La treizeci de ani de la Revoluţie, moment pe care l-am trăit la Sibiu, este vremea respectului pentru eroi, dar şi a evaluării imaginii de sine. Cum se simte România în pielea ei europeană, cum îşi gestionează traumele tranziţiei, cum ne maturizăm din acest proces? Cum a evoluat Europa după ce nu a mai fost separată în două lumi diferite de Cortina de Fier? Acestea sunt întrebările cu care am pornit la drum în organizarea acestei dezbaterii”, spune Nicolae Ştefănuţă. (L.S)

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
jidvei

qhouse sibiu

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia