Tribuna
"Răpirea din Serai" închide Festivalul Internaţional al Artei Lirice
Alexandra CHEŞCU
1795 vizualizari
Spiritul viu a lui Mozart îşi va face simţită prezenţa în această seară la Sala Thalia. Aici, de la ora 19, va avea loc spectacolul "Răpirea din Serai" realizat în urma colaborării dintre orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu şi Universitatea "Mozarteum” din Salzburg, Austria. Spectacolul reprezintă cel mai important eveniment al Festivalului Internaţional al Artei Lirice, care se încheie pe 2 octombrie.
"Aceasta este ultima şi cea mai importantă producţie a festivalului nostru. Vreau să vă spun că sunt foarte fericit de colaborarea noastră cu Universitatea Mozarteum", a spus Ioan Bojin, directorul Filarmonicii de Stat Sibiu, într-o conferinţă de presă. Alături de el s-au aflat sopranele Mirela Bunoaica şi Irina Marinaş, regizorul Hermann Keckeis şi dirijorul Josef Wallnig. "Distribuţia este internaţională (...) Am fost impresionat că orchestra a învăţat bucata muzicală în doar două repetiţii. A fost impresionant pentru mine felul în care a înţeles orchestra să abordeze această muzică", a spus dirijorul Josef Wallnig. La rândul său, regizorul Hermann Keckeis a subliniat faptul că spectacolul vine cu un mesaj pozitiv, de umanitate şi împăcare, cele două soprane exprimându-şi bucuria de a da viaţă personajelor imaginate de Mozart.
"Răpirea din Serai" vine la Sibiu cu o premieră absolută pentru Sala Thalia, în special, care va fi transformată în teatru liric, în cele două zile de desfăşurare a spectacolului. Scena a primit şi ea veşminte noi, decorurile operei aducând modificări spaţiului cu care melomanii erau obişnuiţi deja. "Este o muncă de câteva luni (...) Pentru mine este uimitor că am reuşit să ne mişcăm în acest spaţiu care ne constrânge", a mai spus Ioan Bojin. Astfel, publicul va putea asista la un adevărat tur de forţă, mai ales că orchestra se va afla în fosa scenei.

"Răpirea din Serai" şi "Opera eterna"

"Răpirea din Serai" închide seria evenimentelor organizate în cadrul celei de-a IX-a ediţii a Festivalului Internaţional al Artei Lirice Sibiu 2010. Spectacolul va putea fi urmărit vineri, 1 octombrie, de la ora 19 şi sâmbătă, 2 octombrie, tot de la ora 19, la Sala Thalia. Mai mult, dincolo de povestea operei, în pauza spectacolului de sâmbătă seară, melomanii vor putea asista la lansarea cărţii "Opera eterna" semnată de criticul Costin Popa.comentarii
3 comentarii

Bravo sopranei Mirela Bunoaica are o voce de AUR, mare pacat ca in Romania nu se asculta muzica clasica la fel ca in alte tari.
kulori
14.10.2010 02:01
Felicitari echipei si in mod special sopranei Mirela Bunoaica care ne-a incantat cu glasul ei.
b.a.b.a
29.10.2010 19:37
Intr-adevar au fost niste spectacole reusite. Felicitari celor doua distributii si toate aprecierile sopranei Mirela Bunoaica care a impresionat si a triumfat pe scena filarmonicii Sibiene.
ady42
31.12.2010 01:06
Din aceeasi categorie
SEVIS

E-pneu

PARCUL MEMORIAL  MULTICULTURA

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Muzeul Astra
codul postal
VISA MEDICA
Licitatie publica

accentmedia