Tribuna
Putregaiul securității de azi și emigranții
Putregaiul securității de azi și emigranții

 

 

Corespondență din Australia

 

Nici o clipă nu m-am gândit că aș putea să-mi încep corespondența dând răspunsuri unor secături care și-au făcut un obicei din a mă blama ori de câte ori public câte un articol. Oricum aș scrie și despre orice aș scrie legat de țara continent în care mă aflu, mereu se găsesc adepți ai „elogierii” la rubrica de „comentarii” – recte articol publicat în Tribuna în data de 23.11.3023 cu titlul Foc și „foc” pe toate meridianele. Aflați în permanentă stare de ubicuitate, idioții cu pricina se zbat spiritual să gratuleze tagma gazetărească în general și pe subsemnatul în  mod special. Sub umbrela anonimatului trepădușii spurcă precum Harchia. M-am tot întrebat, oare cine sunt ei, ăștia de n-au loc de mine? Gândul mă duce la niște analfabeți funcționali, ieșiți din uz și frustrați de eșecurile care le-au umbrit  parte din viață. Sărăcani hrăniți spiritual și ticăloșiți până-n măduva oaselor mă calomniază cu tot fastul. Păi să nu-i bag în chizda din care au ieșit? Păi îi bag, că-i frustrant să-i suport în a mai clefăi cu „jinjiile” dezghiocate.

Acum am dat de unul mai cu moț, un securist get beget, (el și-a declinat identitatea) ce poartă numele de făloșenie a „mădularului” căzut în derizoriu, „Gogu”. Puțulică ăsta care funcționează în stare de avarie, ca un întreg e un fel de belitură de ciot așezat între doi zurgălăi ce se pișă pe propriile  picioare, când vrea să-i ude pe alții.  Agramat și anagramat deopotrivă, cu pretenții ludico-filozofice, individul cu pricina  trăiește stări de beatitudine luetică  în creații de neofit. Scrie mai bine decât mine, zice el. Caligrafic? Vrea să-și transmită „corespondența din cocină” și nu-l prea bagă nimeni în seamă. Gogule, mândrețe de rahat cu perje, tu și bruneții tăi din tagmă  ați futut o nație în stilul caracteristic vouă; și înainte, și după dispariția lui „pingelică”. Întâi ați dat cu parul până ați obosit și apoi v-ați întrebat: „Da ce dracu a făcut ăla/aia?” Acum ai prins iar glas pulambete? Ți s-a prescris pedeapsa? Măi cioară cu pretenții de privighetoare, lasă-ți în budă „prințipurile” urii viscerale și nu mai pluti în întunericul clisos al propriei tale ignoranțe. Ce javră cinică poți fi: „să-i ierte Dumnezeu” pe criminalii care i-au împușcat în era comunistă pe oponenți. Tu ai scăpat canalie în 89 de-un glonț în căpățână și acum faci furori nătăfăind tot prin mocirla „porcilor”. Îi faci pe emigranți trădători de neam pentru că nu plătesc taxe și impozite, ca să-ți umfle  ție și altora ca tine pensia specială râtane? Pentru a supraviețui „afară” îți trebuie o meserie, pe care tu nu o ai kăkat cu ochi, că din furat, mințit și cerșit... mai greu. Pe tine te fute grija mea și a altora d-aia nu poți dormi, că societatea în care mă învârt e cu „vânzătoare de la Aldi și vecini  ce-mi transmit alupigus”. Ăsta-i numai unul din comentariile tale jarpalăule la adresa mea.  N-ar da Dumnezeu să pun mâna pe tine ateu grobian,  ca să-ți îndrept spinarea și gura strâmbă.

În final, ca să vedeți și voi „comentatorilor sportivi” de la rubrica voastră de spurcat, cam pe cine susțineți uneori; tocmai pe ăl de v-a făcut „vite”, dar mai greu cu puterea de înțelegere (recitiți textele). Iată ce declară într-un puseu de inteligență ”Gogu” la al 19 lea comentariu: „Așa cum sunt, am fost și voi fi până la ultima suflare. Dar știi unde-i paradoxul existenței? Că așa cretin am dus-o excepțional pe vremea lui Ceaușescu și excelent după! Adică mințind, manipulând, lingând în c*r, trădând, furând, nesocotind toate cele zece porunci, am trăit bine mersi. Vino tu bubuind de frustrări și principii și demonstrează-mi că am greșit! Iată-mă-s! Fiul Domnului! Mua-ha-ha-ha. Ha! ”

Nu-mi fac iluzii că tu și „hăilalți” din neamu* tău  mă vor lăsa în pace (și mai ales după acest articol), pentru că  tot voi cu nume schimbate mă veți anatemiza și mai și pentru răspunsul meu, în totală disonanță cu elucubrantele voastre așteptări. Ce să-i mai transmit și lăutarului deconcertat, „Cerezo” supărat că i-am băut toată zama de cârcei. Păi măi îmbujoratule cârâi și tu iluminat creativ cu scripca de pe steag? La cât beau eu toate crâșmele ar da faliment strâmbule, du-te și croncăne pe altă cracă.

Mai mult intrigat decât supărat, nu pot să nu remarc și alte puncte de vedere exprimate de protipendanții implicați în discuții, uneori în totală disonanță cu cel al detractorilor mei.

Țin să le mulțumesc pentru susținere morală prietenilor de la rubrica cu pricina.

 

***

Emigrantul, de unde-o fi el, constituie un subiect ce se află pe agenda de lucru a guvernului australian condus de Anthony Albanese. Discuții aprinse pe această temă au loc și în parlament, pentru că e nevoie de mână de lucru calificată și e mult mai ușor să o iei de „afară” decât să o creezi în interior. Peste 352 de mii de emigranți au ajuns în Țara Cangurilor în acest an, numai că în loc să fie mai bine pentru ei, e mai rău. Prețurile pentru închirierea sau cumpărarea unei locuințe au explodat și nu numai pentru că s-au scumpit  materialele de construcții, cât și pentru faptul că investitorilor le cam curg balele după câștig. Nemulțumirile s-au făcut auzite și printre tinerii australieni care nu-și pot permite cumpărarea unui habitat. Toate explicațiile furnizate de media financiară spun că e mai convenabil să cumperi decât să închiriezi o casă sau un apartament (chiriile sunt uneori mai mari decât ratele pentru o locuință) dar ezită să vorbească despre depozitul bancar, deloc subțire.

O altă categorie de străini care au intrat legal sau ilegal pe teritoriul australian au fost arestați, în marea lor majoritate traficanți de droguri. Intenția de a fi retrimiși în țările din care au purces, evident după executarea pedepsei, nu s-a putut concretiza în toate cazurile, prin simplul motiv că cei ce urmau a fi  eliberați erau proscriși în țările din care proveneau, acuzați de pedofilie, crime, furturi, contrabandă... China, Thailanda, Indonezia, Iran sunt câteva nume de state în care viețile unor astfel de indivizi sunt suprimate fără prea multe discuții, dacă s-a constatat că aceștia s-au făcut vinovați de faptele presupus comise. Australia, stat democratic prin definiție, nu permite prin lege curmarea vieții. Au fost ținuți în pușcării ani buni  și  cei ce și-au ispășit pedepsele deja. Ce să facă cu ei... până când niște avocați deștepți au demonstrat în instanță că privarea de libertate contravine legii odată ce ți-ai ispășit pedeapsa. Trebuie să fii eliberat. Iar apoi sumele mari de bani alocate pentru acești indivizi, pază, hrană, cazare ca-n pensiuni de lux, nu se justifică.  Dintr-o dată, în WA s-a anunțat eliberarea pedofililor, criminalilor, traficanților... peste 100 la număr, care din motive umanitare nu puteau fi expediați în țările de proveniență, dar nici cei care au pledat pentru eliberarea lor nu-i luau în custodie. Discuții și iar discuții cu finalitate în coadă de pește. Se emit legi. Nimeni nu mai vorbește acum despre acest subiect. S-a stins. S-au stins și focurile pe Coasta de Est și cele de prin împrejurimile Perth-lui (WA) datorită ploilor. Dacă până acum câteva zile temperaturile ridicate făceau aerul aproape irespirabil, astăzi mercurul termometrelor arata în medie temperaturi ce se învârt în jurul a 26 de grade și conform previziunilor vremea se va menține la fel și bineînțeles și cu ceva apă de la Cel de Sus, să mai ogoiască din dâcoșenia celor de peste ocean, adică a celor de „acasă”. 

 

Marius Ghinescu

Perth, Decembrie 2023

 


comentarii
23 comentarii

Legea fizicii actune si reactiune-- adica daca ciorile alea taceau era liniste -- Am plecat in U.S.A. IN TOAMNA ANULUI 89-- CU OCAZIA MORTII UNUI NEPOT ( greu a fost cu aprobarile dar am avut neamuri la tribunal -- sefu tribunalului si seful procurorilor Salade Nic si Ilie Marcu- prin ei mi sa deschis usile-- cu toate ca nu ma agreiau nefiind membru de partid dar neamu -neam ramane ) - - neamurile din U,S,A, m-au facut sa aplic pentru aprobare si am primit-o nu dupa multa vreme a inceput revolutia ( sa creada ei ca a fost revolutie) am sunat pe colegii mei si le-am spus ca i-mi pare rau ca nu m-am intors fiindca vroiam sa tai gatul unor comunisti care m-au bestelit fara motiv -- dar colegii mi-au spus ca multi cioristi au murit subit -- cred ca din cauza ca nu mai aveau putere si faptul ca dupa rev trebuiau sa lucreze-- ma mir ca -gogui -a scapat dar nu-i tarziu nici pentru el si cei ca el -- tradatori si uzurpatori de neam si tara -- Astia habar nu au ce greu e sa te adaptezi in societatea cu limba straina si cata transpiratie tre sa pui ca sa fi la nivelul localnicilor -- fiindca aici in America ( atunci) nu-ti da nimeni de pomana -- prin munca si pesverenta am ajuns sa fiu in top ca nivel de trai si avutie --
05.12.2023 03:34
@03:34
Zât !
Gogu (reloaded)
05.12.2023 09:31
meu citea regulat Tribuna on-line! Si asta mai mult cu scopul de asi imbunatati cititul in limba romana. Am citit si eu articolul asta al dumitale la rugamintea pruncului oripilat de abjectiile intalnite si de ura masajului. Ati ales sa raspundeti unui cretin in special, cu aceeasi ura si limbaj care nu cred ca va face stima. Folositi cuvinte alese insa nu va eschivati nici sa folositi termeni de maidan (care fac totusi parte din limbajul romanului citit- si cult- cum banuiesci ca va considerati). Personal cred ca Gogu ala este doar o himera inventata de unii cu scopul de a va mai creea un subiect in care sa va puteti arata puterea infecta condeiului. Dar cum sa scrieti asa ceva dupa atati ani de stat acolo, iar Tribuna sa publice articolul? cum de inca mai aveti atat ura si un astfel de limbaj? banuiesc ca sunteti si foarte credincios si cu frica de Dumnezeu? O telenuvela slaba si tipic poporului cu limbaj de porcarie! Tribuna ai mai pierdut un cititor tanar care dorea sa afle pe acesta cale cat mai multe din actualitatile Sibiului si a limbii romane! multumesc
copilul
05.12.2023 09:41
Domnului Ghinescu. Marius. Din Perth,Australia (WA).
E frumos domnule dragā ce spui ? Iti face cinste? Stiu, e normal, firesc sā ai o reactie energicā ( slavā Cerului doar jurnalisticā) la cele deversate de mine in articolul dumneavoastrā anterior. Dar asa? Mā doare. Sincer.
Adicā matale, dā-mi voie sā te gratulez cu apelativul " Cel întelept " te cobori, asa, dintr-o datā la nivelul meu ? Mā spurci, mā calomniezi, mā pui la stâlpul infamiei? Din orgoliu! Orgoliu rānit!
Unde este pilda pe care trebuie sā mi-o dai? Cum poate cititorul, tertul impartial si inocent sā iti înteleagā nivelul superior de gândire, actiune si împlinire neîmplinitā dacā matale esti mai spurcat la vorbā decât mine? Nimeniul.
Gogu - chapter one
05.12.2023 10:07
Nu vă e rușine Tribuna cu așa un gunoi abject să l publicați săptămânal…
Cat de cretini sunteți…voi nu filtrați mizeriile acestui deșeu genetic!?
Publicați toți golanii și vă mirați că nu da doi bani pe voi noua generație…
Azbest
05.12.2023 10:09
Sper sā fii copil de-adevāratelea. Cā altfel esti intr-o gravā eroare. Fatalā.
Gogu sunt eu. Exist. Am fost securist, comunist, toate ālea considerate acum rele, câh .
De-aia nen'tu Ghinescu " scapā boii " in limbaj, cā el stie ( fiind bātrâior ca si mine , de-un leat ) ce-mi poate pielea. Încā nu a uitat. Desi incearcā ...
Gogu - pentru copilul
05.12.2023 10:28
Domnule Ghinescu, revin. Mā doare nespus sā vād ( la dumneavoastrā in cazul de fatā ) cā lectia democratiei nu a fost aprofundatā, nici mācar înteleasā. Cā ati copiat cu fituici ca un golan si apoi ati dat buzna la catedrā sā vā luati lucrarea cu nota 10 datā de un professor blazat, miop.
Scriu mai bine ca dumneavoastrā. Am robustetea mesajului si fluenta discursului mai viguroase. Stiu. ( Scuze impotente pentru greselile apārute, predictive text e o mizerie iar eu superficial câteodatā. )
Vā doare. Vā cred! Si pe mine . Si nu mā credeti....nu vreti sā mā credeti..
Gogu - chapter two
05.12.2023 10:35
Democratia de care vorbeam, aia trâmbitatā ca expresie a libertātii ( Vax albina! ) este o anarhie coafatā . Ipocritā. Dumneavoastrā trebuie sā stiti asta, doar trāiti in buricul ei. ( Sā vā amintesc ce fāceau australienii frumosi si liberi in pandemie din punct de vedere social-administrativ? P(a)ula mea! Āla comunism frate! ). Ei bine, democratia deschisā mai sus are reguli. Stricte. Stii care e una de bazā ?
Mā duc sā fumez o tigarā si revin....( Si sā aprind candela micā de sub Calendarul Crestin -ortodox din bucātārie......ce imagine clasic-înduiosātoare, nu ? )
Gogu - chapter three
05.12.2023 10:55
Domnule Ghinescu. Regula democratiei coafate de care fāceam vorbire above ( ca sā vezi cā &s cult la cap ! ) este CINE FU*E PE CINE ! ATÂT. Cā dacā in dictaturā se stia din start care si de ce parte a mātārângii se aflā , in minunata democratie nu stii dacā counterpart-ul tāu, la fel de liber si egal in drepturi nu e un negru nigerian care o are de 30cm când e flascā ! Filozofic vorbind desigur.
Si cum nimānui nu-i place sā fie fecundat, democratia îi deschide individului virtual posibilitatea de a fu*e el primul.
Ori, aici, vitele ( atât mi-e de drag cuvântul āsta ! ) trepanate pe creier pierd sensul ( meaning -ul cum vine) democratiei. Acela cā si eu ,Gogu, comunistul, securistul, satanistul si neaitistul pot sā o bag pânā la prāsele in derrière-ul semenului. Semenul ( vita trepanatā ) crede cā doar pārerea lui e aia bunā, care conteazā, liberā si dreaptā. To be continued.....cā in Dallas
Gogu - chapter four
05.12.2023 11:26
Al fünfülea si ultimul.
Ghinescu, Marius. Summing up ca sā mā pricepi.
N-ai inteles ( pācat! ) cā in numele acelor valori fluturate nu doar de domnia ta, de multi, din pācate, eu Gogu sunt îndrituit ( hm, iti place cum le zic asa de la suflet ?) sā scriu, sā mā exprim, sā gresesc, sā sufār sā VOTEZ ( wow, asta doare! ) la fel ca matale.
Diferenta finā, protopaticā intre noi doi e....tine-te bine!..... cā in numele valorilor democratice mai sus invocate la care achiesām both of us.....AICI PE B-DUL STEFAN CEL MARE, SIBIU, ROMÂNIA, EUROPA DE EST....EU TE F*T PE TINE ! NU INVERS. ORICÂND, LA ORICE ORĀ !
Când m-oi prinde tu in dabāliuei peste māri si tāri, rupe-mā fārā milā ( cum vrei s-o faci din condei aici, dar nu poti, cā ' tui mama ei de libertate a lāsat baluba la mine de data asta...)
Sā trāiesti!
Gogu - chapter five
05.12.2023 11:38
Te ai pozat cu funia dementule.
Să nu ne faci vreo supărare sifiliticule.
Ar rămâne australopitecii fără un excrement de cangur.
Silabu
05.12.2023 14:41
Nu sunt de acord cu scrierea ( deocheata ) domnului Ghinescu dar sa vedem de unde vine aceasta stare care te face sa scri -- pai daca nu aprinzi chibritul nu va iesi fum -- asa ca domnii aia ca-- gogu - care a produs atata suferinta neamului romanesc nu merita altceva decat articolul scris la nervi de domnul Ghinescu -- E interesant ca nu sariti la gatul guvernantilor care tacit a lasat sa intre in tara - drogurile ,hotia de fete si moarte lor ,lgb-anormalismul, hotia la vedere scoala care schioapata si scoate analfabeti pe banda , si mai ales sa treaca cu vederea si sa nu judece pe comunistii infecti -- dar sariti in sus sa fiti alaturi de unii care au produs -moarte suferinte si batjocura poporului Roman eu daca eram in tara nu cu scrierea ci cu cutitul faceam dreptate-- dar ma pazit DUMNEZEU -- sa faca EL dreptatea -- gogule iti doresc sa ai parte de suferintele celor fara vina pe care cu minciuni iai soptit la secu ( te vei intreba ce minciuna in constitutia tarii aveai dreptul la libertate - cuvant si credinta )------ eu de l;a -03;34
05.12.2023 19:56
@19:56 uploaded 03:34.
Mi-e greu sā urmāresc " firul epic " al postārii matale. Faci din notiuni si argumentatii un Ratatouille jalnic. Îl pui pe Dumnezeu lângā guvernanti, dreptatea lângā cutit, credinta lângā cuvânt.....vai si-amar.
In fine, bine cā n-ai uitat sā amintesti de faptele-ti de vitejie de caracter, determinare si realizare pe toate planurile pe meleagurile lui Mickey Mouse. Ai tāiat māmāliga-n douā de grozav ce-ai fost. Bravo frate!
Anyway, pā limba realizatilor, dorm ca un prunc , somn dulce fārā de convulsii. Pânā la " āl de veci" mai am un pas când ghici ce ? Mā va ierta Dumnezeu în rând cu drept-credinciosii. Moartea dragul meu rāmâne cea mai democraticā institutie, oriunde si oricând.
By the way...de ce îl scrii pe Dumnezeu cu majuscule? E mai putin atotputernic dacā nu îl scrii asa ? Intreb ros de curiozitāti filozofice.
Gogu - restless
05.12.2023 22:26
Nu ai cum sa ma intelegi fiindca scopul tau in viata a fost sa soptesti la secu ( asta ai facut toata viata -- acum te intreb mai ai job?? )-- nu realitati ci minciuni scornite -- si mai ales ca nu te duce capul -- te intreb ai avut respect pentru mama si tatal tau?? majuscule ?? da fiindca datorita LUI DUMNEZEU traiesti si respiri -- si culmea nu-i dai respect -- eu zic sa mergi la nr. 3 si sa-ti faci un text ai ceva furnici la creier -- am pus punct -- nu-mi fac nervi din cauza unor dusi cu pluta -- mai belitule bunicii mei au fost cei mai bogati din comuna comunistii au luat totul am ramas la 4 ani fara tata fiindca unii ca tine au spus minciuni la secu am crescut in saracie -- DUMNEZEU ma ajutat am emigrat si acum sunt -milionar in dolari -- deci DUMNEZEU EXISTA SI FACE BINE CELOR CE IL RESPECTA - iar tu nervos nevoie mare fiindca nu ai putere ( sa ma dai la secu ) nebunule-- vino-ti in fire altfel vei patii ca bogatul nemilos poate mai rau fiindca ai trait in minciuna si ai batjocorit oamenii
05.12.2023 23:32
sa inteleg ca daca nu erau astia de la secu nu ajungeai milionar in dolari?! datorita lor si a politicii duse de ei ai reusit tu acum sa numeri milioanele. Uneori conditia rea face bine! deci io zic sa va impacati si sa impartiti acum milioanele capitaliste si eventual cand faceti fifti fifti sa ne spui si noua cum il striga pe nenorocitul de securist!
gheorghe
06.12.2023 09:46
Pt. Azbest

De ce te superi ? Oare Gogu nu are si el dreptul la opinie ?

Sa-l faci pe Gogu ,,gunoi abject,, nu e prea frumos ! Daca Gogu se supara, Azbestule ??
Concavenator Corcovatus
06.12.2023 12:11
Lasă raca Corco…știi bine că nu era pentru Gogu…
Azbestu
06.12.2023 16:23
Ma-- gheorghita milionul ala nu a venit pe tava am muncit pentru el asa cum bunicii mei au fost bogati datorita muncii lor -- comunistii au luat totul si au devenit saraci lipiti -- iar soptitorii si torturistii au trait bine mersii cu salarii babane si mancare la cantina partidului ---iar noi astia nebagatii in sema la cozi de la 5 dimineata -- iar acum tu vreri sa impart munca si transpiratia cu niste coate goale?? ce usor e pentru cei ce nu stiu cum se fac banii( aici ma refer la cei onesti ) si cate taxe trebuie platite la stat -- afla ca nu am avut tendinta sa raman in State dar nu stiu de ce am fost de acord cu neamurile de aici-- si chiar de ma intorceam ma imbogateam si in Romania fiindca munca imbogateste pe om -- iar daca tu esti asa de bun nu ai decat sa-ti imparti averea cu infectii sociali-- cu criminalii----- era buna legea iudaica dinte pentru dinte ochi pentru ochi-- moarte pentru moarte ( ma intreb de ce cei de la conducere de dupa rev au anulat legea capitala )-- astia nu merita sa traiasca -- culmea isi ridica capul si vor sa dicteze din nou -- have a nice day man. sa ai o zi buna omule!
06.12.2023 20:17
ia uite si la asta! nepot de boieras. Deci bunicii matale au fost bogati ca au muncit! pai ce au muncit? probabil i-au muncit pe bietii tarani analfabeti si saraci rupti pamantului de la inceput de secol trecut. Dupa cum scrii ma gandesc ca nu ai apucat sa faci vreo scoala la Viena, Berlin sau chiar Paris! Asta e! te-au spijinit socialistii sa ajungi peste ocean si sa poti munci pe acelasi ton. Te rog io sa nu te intorci boierasule! mi frica ca o sa ne inveti pe toti cum se munceste adevarat, noi fiind mai neghiobi asa de felul nostru intre ale muncii. Daca avem norocul si "rudele tale"( banii) mai trag de tine cativa ani scapam. Pana una alt pune mana pe carte si vezi ca inseamna comunism! citeste si matale carti diverse pe teme dintrastea chiar daca dupa atatia ani de spalat pe creier e greu sa nu asemeni tot ce nu este capitalism cu comunismul! si by the way, nu ne mai traduce pasareasca asta de balta ca noi aici pe malul Cibinului ....wir verstehen uns ganz gut !!! auch auf Englisch!
mihnea
08.12.2023 09:42
@ mihnea -- Nu inteleg ce ai baut fiindca incurci lucrurile si nu ai inteles ce inseamna a fi bogat--( adica sa ai pamant - 6 hectare - din care 1ha pentru iarba si 1ha padure ), utilaje si animale ca sa produci painea pentru tine si pentru altii( ma refer la dari si o parte din produs -( dupa ce se treiera graul o parte mergea la stat ca sa aibe si altii ce manca) -- bunicii au avut ceva pamant si utilaje-- iar lucrarile se faceu cu toti din familie nu cu iobagi capish??pamantul , cai , boi si atelajele au fost luate de colegii tai comunisti -- bunicii nu sau opus colectivizarii daca se opuneau erau impuscati --( vezi impuscatii din ordinul lui ceasca) Nici tatal meu nu sa opus dar era pantofar si castiga fara sa fie in colectiv- asta ia atras mania ( proletara ) comunistilor la-u dus pa puscarie nevinovat si la-u omorat -- ( vezi modelul puscariei -PITESTI-( TOATE ASTEA MI LE-A POVESTIT MAMA EU ERAM PREAMIC ATUNCI-- in ceace priveste bogatia de aici a trebuit munca ,transpiratie si onestitate nu cu pusca si biciul torturii cum sa-u inbogatit unii dupa asazisa rev. ( vanzatori de tara - bunuri facute cu truda oamenilor iar ei sau imbogatit peste noapte cu conturi babane in strainatate -- iar tu vi si ma ocarasti ca sunt bogat??
08.12.2023 20:25
@ mihnea 2-- te intreb ce parere ai domnule despre -- irigatiile din Romania despre paduriule chelite , livezile din Dobrogea, indusria facuta praf , gazul si petrolul dat strainilor -- prin asta sau inbogatit unii fara sa transpire iar tu ma pui pe acelas piedestal cu criminali-?- e mare diferenta intre a munci si a strange prin munca , sudoare si a fura fara niciun fel de scrupule munca facuta de un intreg popor--( Romania nu afost datoare la nimeni tocmai din cauza transpiratiei oamenilor) ma mir ca nu-ti crapa obrazul dand drumul la povesti fara sa ai discernamant-- si asta se mai numeste si -prostie
08.12.2023 20:39
mihnea tu dai in cap americanului ca a pus o fraza in engleza iar tu vi si pui tot in engleze --- by the way-- si te lauzi ca in romania numai germana e la moda -- culmea e nu ai tradus ori nu sti sau faci pe habarnistul
10.12.2023 20:04
Urât articol ! Și mai urât că ziarul îl promovează pe acest domn Ghinescu! L-am citit la început, eram curios de aventura sa in viața aceasta. Acum sunt dezamăgit de ceea ce spune și scrie!
Să fie oare de la înțepăturile forțate de ăia care conduc Țara Cangurilor?!?!

" Gogul" - e clar că este și el un emigrant undeva prin SUA. Este un om citit care ia spus adevărul despre foștii comuniști și cei care conduc lumea vestică in ziua de azi!
Gogule , ai dreptate cînd afirmi că este " ...cine f**e mai bine..." .
Sănătate multă tuturor in noul an!
11.12.2023 00:48
Din aceeasi categorie
Q House

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Magazin
Licitatie publica

ACCENT MEDIA