Tribuna
Pulsul secolului trecut se ia cu Lucian Bernhard
Pulsul secolului trecut se ia cu Lucian Bernhard
* New York Times şi Steinway, Pepsi-Cola şi Cafeneaua Astoria s-au lăsat pe mâna designerului german Lucian Bernhard în urmă cu o sută de ani* Reclamele create de el pentru aceste celebre nume au ajuns şi la Sibiu într-o expoziţia deschisă la Galeria de Artă Contemporană*
Singurul pian la care se poate cânta este Steinway, iar singura cafea pe care o puteţi consuma este Kaffee HAG. Aceasta este impresia pe care ţi-o lasă un scurt popas în expoziţia „Lucian Bernhard. Publicitate şi design la începutul secolului XX”. Merită să o vedeţi pentru că fiecare dintre afişele expuse vă va uimi, aşa cum s-a întâmplat şi în urmă cu o sută de ani. Atunci, autorul lor, Lucian Bernhard (1883-1972), uimea prin inovatorul design minimalist, astăzi uimeşte prin acelaşi minimalism cu aer de epocă, aşa că simplă alăturare a imaginii unui obiect cu o denumire creează impresia de care pomeneam mai sus.
Dacă numele lui Lucian Bernhard nu vă spune prea multe, să ştiţi că el este considerat unul dintre cei mai mari graficieni şi designeri de publicitate germani de la începutul secolului XX. În consecinţă, nu e de mirare că a fost ales să creeze identitatea vizuală pentru firme de renume, precum Bosch şi General Motors, pentru ziarul New York Times sau pentru celebra cafenea Astoria.

Premieră în România

Lucrările lui Lucian Bernhard- afișe realizate pe email, simboluri publicitare, litografii originale prezentate în suplimente ale ziarelor epocii, materiale tipărite în serie, ambalaje, etichete, obiecte folosite în construirea reclamelor, grafică oficială, probe de tipar, design de carte, design de ziar și anunțuri publicitare – pot fi văzute premieră la Sibiu, în cadrul expoziţiei deschise la Galeria de Artă Contemporană a Muzeului Naţional Brukenthal (Sibiu, str. Tribunei nr. 6).
Expoziţia este însoţită şi de câteva evenimente: primul dintre ele, un workshop, a avut loc sâmbătă, iar joi, 15 aprilie, vizualul se împleteşte cu muzica. De la ora 18, Jazz Ken Vandermark & Paal Nilssen-Love Duo vor susţine un concert ce va combina elemente de jazz, rock şi muzică contemporană. Concertul va avea loc la Galeria de Artă Contemporană. De asemenea, curatorii Liviana Dan şi Anca Mihuleţ vor asigura ghidaje în cadrul expoziţiei.
Expoziţia este organizată de Centrul Cultural German Sibiu, în colaborare cu IFA şi Muzeul Naţional Brukenthal, şi va fi itinerată la Timişoara şi Cluj-Napoca. (M. S.)
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA