Continental
Tribuna
PSD Mediaș acuză Primăria că a risipit 400.000 de lei în Mediaș
Vasile ANTIPA
946 vizualizari
PSD Mediaș acuză Primăria că a risipit 400.000 de lei în Mediaș

PSD Mediaș acuză municipalitatea locală de faptul că atunci când a decis demararea unor lucrări la târgul de vechituri și amenajarea unui târg auto nu au ținut cont de faptul că terenul unde se află acestea este cuprins într-un proiect despus la Ministerul Dezvoltării pentru construcția a 8 blocuri ANL. Președintele PSD Mediaș, consilierul Mihai Macaveiu, a susținut o conferință de presă în cadrul căreia a spus că Ministerul Dezvoltării a informat recent Primăria Mediaș că anul acesta va începe construcția primelor 4 blocuri ANL și solicita punerea la dispoziție a respectivului teren. Macaveiu a spus că investiția din urmă cu un an și jumătate, prin care consilierii locali au aprobat lucrările la târgul de vechituri și amenajarea unui târg auto nu se impunea pentru că se știa de faptul că pe respectivul teren urmează să fie construite locuințe ANL. De asemenea, Macaveiu a mai spus că la discuțiile asupra bugetului pentru acest an grupul de consilieri social democrați din Consiliul Local Mediaș a propus alocarea sumei de 150.000 de lei pentru utilitățile respectivelor blocuri, însă propunerea a fost respinsă. Mihai Macaveiu a adăugat că speră ca municipiul Mediaș să nu piardă respectivul proiect, mai ales că Mministerul Dezvoltării a solicitat Primăriei Mediaș ca până la jumătatea acestei luni să demonstreze că poate realiza respectivele utilități.

"Am fost acuzați de către domnul primar că ne împotrivim unor proiecte pe care dânsul sau coaliția de la Mediaș le consideră bune și am fost acuzați că împiedicăm bunul mers al lucrurilor în Mediaș. Noi ne împotrivim la unele proiecte doar pentru că ne gândum la banul public și la medieșeni. Acum am ajuns în situația în care, dacă am fi fost ascultați, nu am fi risipit 400.000 de lei și nu am fi aruncat niște piatră și am pus un gard. Este vorba despre terenul unde funcționează târgul de vechituri și unde a fost amenajat târgul auto. Ne-am împotrivit acelui proiect de amenajare a unui târg auto și pentru reamenajarea târgului de vechituri pentru că terenul de acolo era prins în proiectul pentruconstrucția a 8 blocuri ANL. A venit și ziua în care Ministerul Dezvoltării ne-a cerut terenul pentru construcția primelor 4 blocuri ANL. Din păcate, orașul nu e pregătit pentru această investiție. Atunci când s-a discutat bugetul pentru acest an noi am propus un amendament prin care să alocăm 150.000 de lei pentru utilitățile respectivelor blocuri, amendament care a fost respins. Ministerul Dezvoltării ne cere ca până în 15 martie să le arătăm faptul că sunt rezolvate problemele legate de utilități, însă acum trebuie să așteptăm rectificarea bugetară pentru a aloca bani pentru respectivele utilități. Anul trecut am primit un răspuns din partea ANL prin care ni se spunea că în 2018 va începe construcția blocurilor ANL și s-au ținut de cuvânt. Sperăm ca Mediașul să nupiardă acest proiect privind cele 8 blocuri ANL", a declarat șeful PSD Mediaș.

Primăria Mediaș și-a propus să construiască locuinţe pentru tineri pe strada Gheorghe Lazăr în locaţia în care funcţionează în prezent târgul de vechituri. Pentru acest proiect au fost solicitate fonduri guvernamentale încă de acum câțiva ani. Per total, este vorba despre 8 blocuri care vor avea un număr total de 176 de apartamente și garsoniere.

comentarii
1 comentarii

Bă dihorilor voi sunteți administratorii orașului Mediaș în primul rând și în al n-lea rând slugi de partid. Deci asta e ierarhia ce trebuie să o aveți în cap 1.Medias, 2.Sibiu, 3.Romania și după asta PSD
Mihai Eminescu
11.03.2018 15:59
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia