Tribuna
Apa Canal
Protest pe Dealul Guşteriţei
Protest pe Dealul Guşteriţei

Membrii Iniţiativei Salvaţi Dealul Guşteriţei au participat, ieri, la un protest împotriva proiectului de exploatare minieră ce va duce la defrişarea unei suprafeţe de 45 de hectare de pădure din Dealul Guşteriţei. Cu toate că protestul a fost anunţat de mai mult timp, ieri, lângă monumentul din Dealul Guşteriţei nu au participat mai mult de 15 membri ai Iniţiativei. De altfel, reprezentanţii presei locale au fost mai numeroşi decât numărul protestatarilor. "Am bătut la fiecare poartă din cartierul Guşteriţa pentru a-i informa pe oameni despre acest protest. Totuşi, până în acest moment am strâns peste 400 de semnături pentru a stopa acest proiect şi a păstra zona verde din Sibiu şi împrejurimi", spune Călin Blaga, Iniţiativa Salvaţi Dealul Guşteriţei. Protestatarii au afişat şi un banner pe care scria "S.O.S. Guşteriţa". Protestul nu a durat decât 45 de minute, urmând să fie continuat în zilele următoare în centrul oraşului, potrivit lui Călin Blaga.
O firmă austriacă din domeniul producţiei de cărămidă şi ţiglă şi-a propus extinderea minelor de suprafaţă deja existente în Dealul Guşteriţa cu o suprafaţă de 45 ha, însă nu au fost eliberate toate autorizaţiile necesare. Rămâne ca instituţiile abilitate în această situaţie să se pronunţe în perioada următoare.
comentarii
6 comentarii

bine au facut! sa iesim si noi in centru sa protestam. astia de la fabrici vor sa ne ia toate padurile sa nu mai avem oxigen!
maria
14.08.2008 08:31
Firma austriaca sa mearga in Austria sa defriseze padurile. Aici au defrisat destul de la 1867 incoace...
cititor
14.08.2008 08:49
Sa ne anuntati si pe noi, cititorii fideli ai dumneavoastra, cand va avea loc protestul in centrul orasului, pentru a ne putea duce.E in centru, e mai simplu de ajuns, decat pe dealul Gusteritei.Vrem sa aratam ca ne pasa.Noi suntem pensionari, dar pentru nepotica noastra vrem un Sibiu cu zone verzi si aer curat.
Da.Trebuie sa ne solidarizam cu cei de la Initiativa Salvati Dealul Gusteritei!
14.08.2008 09:06
Ar trebui sa se schimbe mentalitatea sibianului, sa fie mai bataios pentru drepturile lui, sa il intereseze viata comunitatii din care face parte si sa participe la actiuni civice ca acestea.E bine ca exista tineri inimosi care se ocupa de asta.Pe domnul Calin Blaga il tin minte din presa, de la apararea drepturilor cetatenilor care locuiesc in centrul orasului si sunt deranjati de terasele deschise ilegal pana tarziu in noapte.
Civica
14.08.2008 09:10
Blaga nu e ala de l-a facut Johannis obraznic ca si-a permis sa vorbeasca in sedinta de primarie, ca un cetatean al Sibiului?I tare bagaret, da... cine stie? Poate ca e bine sa fie si de astia, ca altfel si-o i-au politicienii de toate etniile in cap si nu le mai ajungem nici cu prajina la nas.Si unde e protestul asta, sau a avut loc?
Asta-i ala obraznic, cum l-a facut domnu primar ?
14.08.2008 09:14
Nu ne lasam!
Serban
14.08.2008 11:54
Din aceeasi categorie
Astra Film Festival

Sibiu Open

Pefoc
A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Compa
Comunicat Scoala Jina
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA