Tribuna
Mormintele rămân la locul lor
Proprietarul unei părţi din Cimitirul Municipal primeşte teren în schimb
Sorana MAIER
2006 vizualizari
Proprietarul unei părţi din Cimitirul Municipal primeşte teren în schimb
* Anii trecuţi s-a descoperit că un teren pe care sunt îngropaţi 144 de morţi aparţine unei familii din Sibiu * Aceasta a câştigat procesul cu Primăria, dar nu a acceptat, iniţial, un alt teren în schimb şi s-a vorbit, la un moment dat, chiar de exhumare şi de mutarea cavourilor * Între timp, situaţia s-a rezolvat, iar proprietarii parcelei din cimitir vor primi la schimb un teren pe Calea Dumbrăvii * Consilierii locali vor vota în şedinţa de joi un proiect de hotărâre în acest sens *
O familie din Sibiu, care s-a dovedit a fi proprietara unei suprafeţe de 1.766 metri pătraţi din Cimitirul Municipal Sibiu, va primi în schimb o suprafaţă de 1.000 metri pătraţi, tot pe Calea Dumbrăvii, la numărul 130, evaluată de experţi la aproximativ aceeaşi valoare, de 200.000 euro.
Schimbul de terenuri între municipalitate şi cei doi soţi va fi supus joi votului consilierilor locali.
Problema a fost descoperită în anul 2007, când familia respectivă şi-a cerut dreptul asupra terenului unde Primăria, prin Serviciul Administraţia Cimitirului Sibiu, concesionase mai multe loturi de teren, şi aici fuseseră deja îngropaţi 144 de morţi. Terenul figurează în acte în localitatea Cisnădie.
Iniţial, proprietarii terenului, care au câştigat procesul împotriva Primăriei, nu au vrut să accepte un teren în schimb sau o sumă de bani, ci au cerut Primăriei să elibereze terenul.
La mijlocul anului trecut, se punea chiar problema  exhumării celor îngropaţi aici şi a mutării cavourilor.
"Este o problemă cu acest teren. Noi avem un act de predare de la DPC asupra acestui teren. DPC l-a dobândit şi ea mai demult, deci are act pe acest teren, pe care respectiva persoană are un act de proprietate. Municipalitatea a încercat să îi ofere acestei persoane ori bani la nivelul preţului stabilit de expertiză, ori teren cu aceeaşi suprafaţă şi în aceeaşi zonă. Din păcate, această persoană a refuzat ambele variante", explicau situaţia, la mijlocul anului trecut, reprezentanţii Primăriei.
În cazul în care cei doi soţi, proprietari ai unei părţi din Cimitir, nu ar fi acceptat schimbul şi ar fi vrut terenul lor, situaţia ar fi fost extrem de complicată pentru că, pe lângă problemele grave pe care le-ar fi creat exhumarea a 144 de morţi îngropaţi aici, aducerea terenului la starea lui iniţială, care să nu presupună riscuri pentru sănătate, ar fi înseamnat un efort financiar mare.
Primăria a comandat o expertiză de evaluare a potenţialelor costuri ocazionate de operaţiunea de eliberare a terenului de 1.766 mp, aşa cum cerea decizia Tribunalului Sibiu.
Experţii au stabilit că ar costa aproximativ 200.000 euro exhumarea şi mutarea mormintelor, fără să ia în calcul costurile pe care le-ar fi presupus eventualele plângeri ale familiilor celor îngropaţi aici dar nici costurile legate de reabilitarea igienico-sanitară a terenului, care potrivit legii, se face în aproximativ 30 de ani.
Terenul pe care cei doi soţi îl primesc în schimbul părţii din cimitir se află pe Calea Dumbrăvii la nr. 130 şi este teren de construcţii, evaluat la 200.000 euro. Partea din Cimitir la care renunţă cei doi este evaluată la 202.000 euro.comentarii
7 comentarii

Atentie : terenurile in zona Cimitirului, pe partea dreapta, au valoarea de 40-45 eur / mp, ceea ce inseamna ca valoarea acelei parti este de cel mult 80.000 eur ! Cimitirul este pe teritoriul localitatii Cisnadie ! Ramane o diferenta de 120.000 eur !
Cine ia spaga ?
13.12.2010 09:06
SPaga o ia ,oare cine :Nepoti a lu NICU .Ma intreb oare si ei lucreaza la TRIBUNA?!
Nostradamus
13.12.2010 11:04
iara va e frica ca ia altii spaga?mai mergeti la munca si lasati oamenii in pace.va mananca invidia?
pt.cei de sus
13.12.2010 12:07
Sunt la lucru, in pauza de masa. Uite unde s-a ajuns pentru ca tacem toti !
@12:07
13.12.2010 12:26
Dece nu spuneti ca-i vorba de Hurdubelea ???
miku si clain
13.12.2010 17:22
Numai de birfe sinteti buni.Faceti ceva daca stiti ca se da spaga.Fapte ma rominilor.
tiganu
13.12.2010 18:07
Vai de mine ce de bani!
herrkaiser
13.12.2010 21:03
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia