Continental
Tribuna
Proiectul RENERGY a adus oaspeţi din Potenza la Avrig
Proiectul RENERGY a adus oaspeţi din Potenza la Avrig

În urmă cu doar câteva zile, Primăria Avrig a fost gazda unei delegaţii din oraşul italian Potenza , compusă din responsabili ai echipei locale implicate în Proiectul european RENERGY, în care este parte­ner şi oraşul sibian. Cei patru italieni (Francesco Scorza, Alessandro Attolico, Giuseppe Laguardia şi Rosalia Smaldone), alături de colegii din Avrig, au participat, în cele două zile ale şederii în România, la diverse ateliere de lucru, vizite la diferite obiective locale şi discuţii referitoare la problematica proiectului în care sunt implicaţi.
În zilele de 4 şi 5 decembrie, echipa RENERGY Avrig împreună cu membri ai Asociaţiei Generale a Inginerilor din România (AGIR) – experţii tehnici care vor realiza activităţile pentru implementarea componentei CP4 RENERGY, alături de oaspeţii din echipa liderului de proiect din Provincia Potenza, au participat la activităţi organizate cu scopul de a clarifica unele aspecte tehnice legate de Aplicaţia Pilot CP4,precum şi pentru îmbunătăţirea cunoştinţelor tehnice. Astfel, în prima zi seminarul tehnic s-a desfăşurat sub forma unei mese rotunde, la care
s-au abordat, în principal, aspectele tehnice legate de aplicarea locală a sistemului de monitorizare inteligent al eficienţei energetice (EE.SMS). În partea a doua a seminarului tehnic, organizat în 5 decembrie, participanţii au discutat despre importanţa aplicaţiei-pilot a proiectului RENERGY pentru comunităţile locale, precum şi despre posibilitatea de continuare şi dezvoltare a altor acţiuni comune pe tema eficienţei energetice.
“O parte importantă a seminarului a fost alocată configurării sistemului de monitorizare inteligent al eficienţei energetice,  aferent partenerului Avrig: au fost stabiliţi parametrii care urmează să fie monitorizaţi, a fost prezentat tipul de clădire public unde vor fi montaţi senzorii, a fost prezentată structura generală a platformei web. De asemenea, au fost analizate şi discutate documentele care urmează a fi întocmite în cadrul aplicaţiei pilot CP4, a fost stabilită structura rapoartelor tehnice, precum şi termenul limită când trebuie predate acestea.
Evenimentul de la Avrig s-a încheiat cu o dezbatere a concluziilor celor două zile. Partenerii au stabilit că, prin dezvoltarea unui sistem de monitorizare energetic, se vor reduce consumurile şi se vor dezvolta şi promova acţiunile de eficienţă energetică (EE) şi utilizarea surselor de energie regenerabilă (SER).”, se menţionează într-un comunicat de presă al Primăriei Avrig.
La încheierea vizitei partenerilor din Potenza, după ce a participat la activităţile din cele două zile, primarul oraşului Avrig, Arnold Gunter Klingeis, a declarat următoarele: “În Avrig avem deja o serie de proiecte implementate, programe la care participăm, prin care am învăţat foarte multe. Ele sunt prezente în tot oraşul şi asigură deja o anumită independenţă energetică a oraşului. Deja, randamentul în alimentarea oraşului cu resurse regenerabile este diversificat şi eficient. Cred că avem încă multe de făcut, de realizat, dar experienţa partenerilor noştri ne arată că are sens să te dezvolţi în această direcţie şi în acelaşi timp, că se creează avantaje pentru comunitatea locală, dar şi pentru mediul în care trăim cu toţii”. comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia