Tribuna
Proiectul „Peer2peer”, implementat la „Henri Coandă”
Ana Maria MĂTUŞOIU
1417 vizualizari
Un nou proiect se implementează la Liceul Tehnologic „Henri Coandă" din Sibiu, în parteneriat cu Inspectoratul şcolar Judeţean Sibiu, şcoli şi autorităţi din Italia şi Turcia. Este vorba de proiectul european „Peer2peer – Metodologie de succes în reducerea părăsirii timpurii a şcolii în învăţământul preuniversitar”, care se încadrează în Programul Leonardo da Vinci.

În perioada 5-6 mai, Liceul Tehnologic „Henri Coandă” a găzduit Seminarul Transnaţional al proiectului, în cadrul căruia directorul liceului, coordonatorul proiectului şi inspectorul responsabil cu programele europene, prof. Florina Dumitrescu, Silvia Vulc şi Anca Voineag, au prezentat rezultatele proiectului. „Scopul proiectului este de a adapta şi transfera modelul sociocognitiv de educaţie <<peer tutoring>> al institutului coordonator în şcolile partenere; de a optimiza şi adapta modelul în şcolile pilot din Italia, România şi Turcia; schimbul de bune practici; de a defini un sistem simplu şi a utiliza indicatori de monitorizare şi măsurare a rezultatelor obţinute în urma experimentării şi evaluării eficienţei modelului <<Peer2peer>>”, spun reprezentanţii liceului.
La întâlnire au participat directori de licee tehnologice, inspectori şcolari şi reprezentanţi ai agenţilor economici sibieni. 






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA