Tribuna
Tălmaciu
Proiecte pentru apă caldă şi căldură de la soare
Dan FRÂNCU
1472 vizualizari

În urmă cu puţin timp, cu prilejul desfăşurării primei şedinţe ordinare din acest an, Consiliul Local al oraşului Tălmaciu a adoptat Hotărârea nr. 2/2011 prin care a aprobat participarea la „Programul privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire- beneficiari unităţi administrativ-teritoriale, instituţii publice sau unităţi de cult”- finanţat prin Agenţia Fondului de Mediu. Aleşii tălmăceni au aprobat participarea oraşului la acest program pentru realizarea obiectivului ”Instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă pentru clădirile Primăriei Tălmaciu, Şcolii cu clasele I-VIII Tălmaciu, Casei de Cultură Tălmaciu, Grădiniţei Tălmaciu (Ritivoi), Sălii de Sport, Dinspensarului Tălmăcel şi Grupului Şcolar Economic <<Johannes Lebel>> Tălmaciu”.
Participarea la acest program guvernamental este reglementată de HG nr. 1535/2003 privind strategia de valorificare a resurselor regenerabile de energie şi de art. 9 din Ordonanţa Ministerului Mediului şi Pădurii nr. 1741/2010 privind aprobarea Ghidului de finanţare a acestui program.
Sistemele ce vor fi montate pe clădirile din Tălmaciu şi Tălmăcel vor asigura apa caldă menajeră, precum şi un aport la sistemele de încălzire.
Tot în cadrul aceleiaşi şedinţe, prin Hotărârea nr. 3/2011, legislativul local a aprobat Studiul de Fezabilitate al proiectului menţionat, cofinanţarea şi indicatorii tehnico-economici ai acestuia, precum şi contribuţia proprie (10% din valoarea proiectului) necesară implementării.
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Medialcare24

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA