Continental
Tribuna
Proiect Dianthus Mediaș: „Calendarul Verde și energii regenerabile în școli”
Vasile ANTIPA
837 vizualizari
Proiect Dianthus Mediaș: „Calendarul Verde și energii regenerabile în școli”

Asociația de Turism și Ecologie Dianthus Mediaș propune un proiect extrem de interesant. Acesta se referă la promovarea frumuseților naturii și a beneficiilor pe care un mediu curat le are asupra vieții omului, dar și conștientizarea pericolelor și daunelor din activitățile antropice. Sunt principalele coordonate ale proiectului „Calendarul Verde și energii regenerabile în școli”, implementat de Asociația de Turism și Ecologie Dianthus Mediaș, cu sprijinul financiar al companiei Romgaz și își propune să inițieze o schimbare în mentalitatea tinerilor cu privire la protecția mediului și relația omului cu acesta prin activități creative și recreative. Proiectul mai promovează inițiative la nivel național organizate cu prilejul a ceea ce numim „Calendarul Verde”, zile oficiale, la nivel internațional, stabilite de diferite organisme, cum  ar fi Ziua Internațională a Apei, Ziua Internațională a Pământului, a animalelor, a muntelui și altele. Aceste activități vor fi promovare gratuit prin intermediul siteului www.calendarulverde.ro.

Astfel, la nivelul Municipiului Mediaș se vor organiza concursuri de creație, ateliere de creație și activități recreative pentru elevii școlilor din oraș, impreună cu profesori și alți factori care cred într-un mediu sănătos și în viața activă. Evenimente organizate în cadrul proiectului sunt Ziua Internațională a Apei, Ora Pământului, Luna Pădurii, Ziua Internațională a Pământului, Ziua Internațională a Biodiversității, Ziua Internațională a Mediului, Ziua Mondială a Populației, Ziua Internațională Fără Mașini,  Ziua Mondială a Animalelor și  Ziua Internațională a Muntelui.

Mai multe informatii vor fi disponibile pe parcursul anului pe pagina www.dianthus-medias.ro si pagina de Facebook https://facebook.com/dianthusmedias.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia