Tribuna
Proiect Comenius la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă nr. 1
Proiect Comenius la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă nr. 1
* Instituţia sibiană beneficiază de 15.000 euro pentru a derula mobilităţi în cei doi ani de proiect*
"Take my hand and be my friend" sau "Dă-mi mâna şi fii prietenul meu" este titlul proiectului pe care Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă nr. 1 îl derulează pe parcursul a doi ani, alături de instituţii de învăţământ din Lituania (ţara coordonatoare), Turcia, Cipru, Suedia şi Spania. Proiectul, de tip Comenius, se desfăşoară sub egida Lifelong learning programme şi beneficiază de finanţare europeană.
"Scopul principal al proiectului este schimbul de bune practici în domeniul educaţiei speciale. Produsul final al proiectului va consta în elaborarea unui manual în limba engleză şi în limbile ţărilor participante cu instrumente de lucru în domeniul educaţiei speciale. Vor exista, de asemenea, produse intermediare de proiect, elaborate la nivel naţional de fiecare ţară parteneră. Pentru noi este primul proiect de asemenea anvergură pe care îl derulăm", spune Rodica Delia Făgeţan, director instituţie.
Deschiderea de la Sibiu a avut loc ieri, la eveniment fiind prezenţi zece reprezentanţi ai şcolilor partenere, precum şi Anca Voineag şi Delia Stoicescu, din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu. S-a subliniat faptul că un astfel de proiect oferă posibilitatea cadrelor didactice să împărtăşească experienţe de lucru pozitive şi să obţină rezultate mai bune în activităţile cu copii cu dizabilităţi. În zilele următoare, participanţii la proiect vor vizita instituţii implicate în educaţia specială: Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă nr. 2 Sibiu, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Turnu Roşu, Centrul de terapii ocupaţionale pentru persoane cu dizabilităţi Diakoniewerk, Casa Luminii, Şcoala cu clasele I-VIII Poplaca, Şcoala în regim preventorial nr. 22.





comentarii
1 comentarii

Felicitari conducerii Centrului Scolar nr. 1 si tuturor cadrelor didactice implicate in derularea proiectului!
Un sibian
11.11.2010 17:30
Din aceeasi categorie
adi eco

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA