Tribuna
PNL
Programul LIFE pentru proiecte de mediu, prezentat la Sibiu
Dumitru CHISELIŢĂ
1290 vizualizari
Programul LIFE pentru proiecte de mediu, prezentat la Sibiu

Ministerul Mediului, prin Centrul de Informare al Programului LIFE, în parteneriat cu agenţiile pentru protecţia mediului din Cluj, Mureş, Sibiu şi Braşov, a organizat, în perioada 6-9 martie, o serie de evenimente de prezentare a acestui program finanţat de Uniunea Europeană. Ziua de 8 martie a fost alocată prezentării LIFE la Sibiu.

 

Evenimentul - care a beneficiat de o prezenţă consistentă a celor interesaţi, a fost adresat instituţiilor de profil din domeniul mediului, societăţilor private, IMM-urilor, organizaţiilor non-profit sau instituţiilor de învăţământ superior, beneficiari ai Programului LIFE.

 

Evenimentul a constat din prezentarea Programului LIFE şi a aspectelor privind implementarea proiectelor acestuia în România, implicarea financiară în proiectele cu finanţare europeană, exemple de bună practică în cadrul proiectelor,  identificarea temelor pentru un proiect LIFE şi prezentarea celor mai bune proiecte din acest domeniu.

 

Ministerul Mediului îndeplineşte în România rolul de Punct Naţional de Contact pentru Programul LIFE, acesta completând în mod activ prevederile „Foii de parcurs către o Europă eficientă din punctul de vedere al utilizării resurselor”, care îşi propune acţiunile necesare pentru a orienta Uniunea spre o creştere sustenabilă şi eficientă.

 

Programul LIFE are ca obiective generale contribuţia la tranziţia către o economie eficientă din punctul de vedere al utilizării resurselor, cu emisii scăzute de dioxid de carbon şi rezistentă la schimbările climatice şi la protejarea şi îmbunătăţirea calităţii mediului şi la oprirea şi inversarea tendinţei de declin al biodiversităţii, inclusiv prin sprijinirea reţelei Natura 2000 şi abordarea degradării ecosistemelor. Mai sunt urmărite îmbunătăţirea dezvoltării şi a punerii în aplicare a politicilor şi a legislaţiei Uniunii în domeniul mediului şi al climei. LIFE acţionează şi ca un catalizator şi promotor al integrării obiectivelor de mediu şi climatice în cadrul altor politici şi în practica din sectoarele public şi privat la nivelul Uniunii, inclusiv prin creşterea capacităţii acestor sectoare. LIFE mai are ca scop  susţinerea unei guvernanţe mai bune în domeniul mediului şi al climei la toate nivelurile, inclusiv o mai bună implicare a societăţii civile, a ONG-urilor şi a actorilor locali.

Pachetul financiar pentru punerea în aplicare a Programului LIFE pentru perioada 2014-2020 este de 3 456 655 000 Euro în preţuri curente, care reprezintă 0,318 % din suma totală a creditelor pentru angajamente, aşa cum se specifică în Regulamentul UE nr. 1311/2013. 





comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

management dirigentie inofrmare

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia