Tribuna
Probabil o fi vreo epidemie de sărit „plăci” prin Sibiu
Dumitru CHISELIŢĂ
1047 vizualizari
Probabil o fi vreo epidemie de sărit „plăci” prin Sibiu
© Răzvan NEGRU
Cum mă pregăteam să scriu despre (ia ghici) scările de la Carrefour-ul din Rahova care, iar, arată destul de jalnic din cauza faptului că plăcile ceramice (gresie sau ce-o fi) ori se desfac, ori se dezlipesc, de ţi-e cam greu cu urcatul/coborâtul, iată că avem parte de ceva mult mai amplu şi mai spectaculos.

 

În buricul târgului, pe platoul din Piaţa Unirii şi din faţa Magazinului „Dumbrava”, pavajul acela format din plăci ceramice (i-o zice altfel pe limba meseriaşilor, dar asta e, noi suntem doar beneficiari) este... Alegeţi: e vraişte, e praf, e pe cale să părăsească garnizoana, e pe ducă, e pe făraş, e bucăţi sau este deteriorat. 

La întrebarea „de ce” se poate răspunde uşor: de vechi (deşi nu e aşa vechi); de necunoaşterea fizicii din liceele de mate-fizică sau industriale, lecţia despre dilatare şi contractare plus coeficienţii pe fiecare material în parte: beton, adeziv, placă de gresie, granit, faianţă sau ce-o fi; lecţia despre traficul pietonal şi impactul mecanic asupra materialelor de construcţie, plus săriturile cu skate-ul sau cu bicicletele şi mai ales faptul că nu poţi placa pe stradă ca la intrare în vila proprie.

 

În fine, toate acestea, cumulate şi combinate, oferă imaginea din imagini. Adică un fel de magazin de porţelanuri pe unde trece regulat elefantul, să vadă ce mai e nou de spart.

Apropo, în plus, când e rece, pe aici alunecă mai ceva decât pe patinoarul destinat să fie patinoar.

Ei, facem ceva, ne mişcăm cu talent şi cu materiale mai „specifice” sau punem un indicator cu „atenţie denivelări”? Sau, probabil o fi vreo epidemie de sărit „plăci” prin Sibiu, că prea văd peste tot chestii din astea...






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA