Continental
Tribuna
Pro România şi-a prezentat priorităţile în domeniul fondurilor europene. Axe pentru turismul urban, rural, infrastructura turistică sau taberele şcolare
Pro România şi-a prezentat priorităţile în domeniul fondurilor europene. Axe pentru turismul urban, rural, infrastructura turistică sau taberele şcolare
Pro România a desfăşurat zilele trecute la Sibiu o conferinţă publică în care a prezentat priorităţile partidului în domeniul utilizării fondurilor structurale şi de investiţii pentru sectorul turism şi pentru întreprinzători.

Reprezentanţii Pro România au explicat că este nevoie de axe speciale pentru turismul urban, rural, infrastructura turistică sau taberele şcolare, acestea din urmă fiind într-o stare deplorabilă, din care ar putea fi salvate cu ajutorul unor programe din fonduri europene.
O altă problemă ridicată de liderii Pro România a fost cea legată de faptul că operatorii din turism nu reuşesc să atragă fonduri europene pentru că nu obţin punctaje la fel de mari ca investitorii din alte domenii, motiv pentru care ar trebui sprijiniţi.
Evenimentul a fost organizat de filiala judeţeană Sibiu a Pro România cu participarea organizaţiilor judeţene din Argeş şi Vâlcea.
Discuţiile au fost conduse de Dănuţ Feţeanu, coordonator judeţean PRO România Sibiu, şi i-a avut participanţi pe Bogdan Ivan, vicepreşedinte naţional PRO România, responsabil politici în domeniul turismului, coordonator judeţean PRO România Argeş şi Răzvan Cotovelea, vicepreşedinte naţional PRO România, responsabil politici în domeniul fondurilor europene şi stategii de dezvoltare, coordonator judeţean PRO România Vâlcea.
Au participat peste 250 de invitaţi, antreprenori, specialişti în economie, cadre universitare şi studenţi, reprezentanţi ai ONG-urilor, atât din judeţul Sibiu, dar şi din judeţele Argeş şi Vâlcea.
Conducerea PRO România anunţă că va elabora şi dezvolta strategia naţională de programare şi gestionare a noilor fonduri europene nerambursabile, impunându-se evitarea pe viitor a actualului dezastru din absorbţia fondurilor europene.
Reprezentanţii partidului susţin descentralizarea sistemului de implementare a autorităţilor de management la nivelul ministerelor responsabile de politici sectoriale,  finalizarea Acordului de Parteneriat 2021-2027, includerea în priorităţile Acordului de Parteneriat ca Priorităţi Strategice a domeniilor de finanţare pentru infrastructura socială (creşe şi grădiniţe), infrastructura de sănătate – spitalele regionale şi a celor de urgenţă, a unui Program Operaţional destinat finantărilor pentru antreprenorii din turism, cu o atenţie deosebită asupra zonelor cu resurse balneoclimaterice, precum şi a infrastructurii publice de turism; a unui domeniu specializat sprijinului pentru antreprenori cu programe dedicate – Start Up Antreprenoriat 2021, start up în domeniul IT&C, programe de consolidare a competitivităţii economice a întreprinderilor (scheme de granduri şi instrumente specifice împrumuturilor de cofinanţare a proiectelor), precum şi mecanisme de garantare si contragarantare.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia