Continental
Tribuna
Privind înapoi la anii studenţiei
Ioan VIDRIGHIN
982 vizualizari
Privind înapoi la anii studenţiei

Acum 48 de ani alergam cu toţii pe coridoarele Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii "Babeş Bolyai" din Cluj Napoca. Unii pentru a prinde un loc mai în faţă la cursurile profesorilor Vlad, Draşoveanu, Pop, Zaciu, Curticeanu, Zdrenghea, iar alţii pentru a savura o cafea, la cea mai bună cofetărie de pe Doja. Acum 48 de ani alergam fiecare cu câte o hârtie cu cote interzise pentru a lectura marii scriitori care erau interzişi (Blaga, Eliade, Cioran, Radu Gir, Nechifor Crainic şi alţii). Era o linişte care ne bucura sufletul şi mintea în sala de lectură a Bibliotecii Universitare din Cluj. De acolo, unii mergeam la CROCO, alţii la ARIZONA.

Doamne, ce momente minunate am trăit, care reverberează în noi şi astăzi, neschimbate.

Zilele trecute, 30 din tinerii de atunci şi-au dat întâlnire la Sibiu, la Restaurantul Silva. A fost a patra întâlnire, după celelalte trei organizate în Cluj. Purtând fiecare câte un roman de viaţă în spate am depănat amintiri despre profesori, despre colegi, despre escapadele nocturne la CHIOS sau la cabanele din jurul Clujului. Sufleteşte am dat timpul înapoi şi am fost pentru încă o zi studenţi, alături de profesoara Dragoş Elena, care pe atunci ne-a fost asistentă la Lingvistică.

Pentru toţi a fost o întâlnire emoţionantă, reuşită din toate punctele de vedere. Ca dovadă am hotărât ca în anul următor să ne întâlnim tot aici, într-un număr şi mai mare.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia