Tribuna
Primul screening gratuit pentru cancerul de colon la Sibiu
Primul screening gratuit pentru cancerul de colon la Sibiu
Spitalul Polisano a început în această perioadă o campanie amplă de testare a populaţiei pentru depistarea cancerului de colon, fiind prima astfel de campanie de screening gratuit care se desfăşoară în Sibiu.

„Cancerul de colon este al doilea cancer ca frecvenţă la nivel mondial, iar în fiecare an sunt depistate 1 milion de cazuri noi şi atunci se pune problema de a-l descoperi cât mai timpuriu şi de a descoperi chiar şi leziunile precanceroase. Colonoscopia este un examen medical destul de costisitor, dar în momentul în care o campanie de screening se face relativ ţintit, pe un segment de populaţie, poate da rezultate. În situaţia în care această afecţiune se descoperă în timp util, cresc şansele de supravieţuire, spre exemplu în Vest, datorită screeningului supravieţuirea a urcat la 60% în primii cinci ani”, spune dr. Paul-Jürgen Porr, directorul medical al Spitalului Polisano.

Campania se derulează prin intermediul medicilor de familie, care își pot trimite pacienţii pentru investigaţii, atunci când consideră necesar, dar şi pacienţii pot beneficia de această investigaţie din proprie iniţiativă. Dr. Porr explică faptul că această campanie este deschisă tuturor pacienţilor care sunt trimişi de medicii de familie, dar şi sibienii pot cere investigaţia, solicitând un bilet de trimitere de la medicul de familie.

„Au fost informaţi medicii de familie, deoarece prin ei trebuie să vină bolnavii. Medicii de familie își cunosc pacienţii, trebuie luate în calcul diferite aspecte şi factori de risc - pacienţii care au antecedente în familie, o serie de boli, vârsta, sexul, căci bărbaţii sunt mai expuşi, fumatul, consumul exagerat de alcool, de carne roşie, obezitatea, sedentarismul şi multe altele. Dar toţi cei care își doresc să facă o testare pot merge la medicul de familie şi solicita o trimitere”, spune directorul medical al Spitalului Polisano din str. Constituţiei.

Examinarea va fi gratuită, pacientul se prezintă la clinică cu biletul de trimitere şi aici se programează pentru investigaţie.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

Grant pentru capital de lucru TURTHA & SAVOURY SRL

Comunicat_de_Presa_Fagus ROM

Comunicat_de_Presa_ELLIXIRZ BAR

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia