Tribuna
Primul primar femeie din istoria recentă a comunei, la Porumbacu de Jos
Dan FRÂNCU
652 vizualizari
Primul primar femeie din istoria recentă a comunei, la Porumbacu de Jos
De câteva zile, comuna Porumbacu de Jos are, în mod oficial, primul primar femeie din istoria recentă, în persoana Georgetei Maria Poşa. Liberala şi-a câştigat mandatul de primar în urma desfăşurării alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din data de 27 septembrie, şi îl înlocuieşte în funcţie pe social democratul Ioan Strava, primar al comunei în perioada 2004 - 2020.

 

Şedinţa festivă de constituire a noului Consiliu Local al comunei Porumbacu de Jos şi de învestire în funcţie a primarului ales la alegerile locale din toamna acestui an, s-a desfăşurat luni, în sala de sport a Şcolii Gimnaziale Porumbacu de Jos. Instituţia Prefectului – Judeţul Sibiu a fost reprezentată la această şedinţă de prefectul Mircea Dorin Creţu.

După ce a fost citită hotărârea judecătorească prin care au fost validate mandatele consilierilor locali, fiecare persoană a dat citire jurământului, apoi a fost învestit în funcţie, fiind constituit Consiliul Local al comunei Porumbacu de Jos.

A urmat momentul citirii hotărârii de validare a noului primar, după care, Georgeta Maria Poşa a depus jurământul şi a fost învestită în funcţie.

În discursul susţinut după învestirea în funcţie, noul primar al comunei Porumbacu de Jos a menţionat următoarele: “Stau astăzi în faţa dumneavoastră conştientă de miza acestui moment pentru viitorul Unităţii Administrativ Teritoriale Porumbacu de Jos. Sunt recunoscătoare şi mai ales onorată de încrederea pe care mi-aţi acordat-o, şi anume aceea de a fi primarul dumneavoastră. Prosperitatea vine atunci când fiecare îşi face treaba şi doar împreună suntem cu adevărat puternici. Porumbacu de Jos nu mai trebuie să fie comuna proiectelor începute dar niciodată terminate, comuna promisiunilor şi a faptelor puţine, comuna intereselor de tot felul şi nicidecum a binelui colectiv. Ştiu că aveţi aşteptări mari. Nici nu ar avea cum să fie altfel. După 16 ani în care am bătut pasul pe loc, acum ne punem cu toţii speranţa în viitor. Aşteptări mari, înseamnă responsabilităţi mai mari, înseamnă muncă, înseamnă eforturi comune şi, foarte important, înseamnă muncă de echipă. A venit momentul ca, noi, cei care vom conduce în următorii patru ani administraţia locală, să ne ridicăm la înălţimea aşteptărilor celor care ne-au învestit cu încredere şi care ne-au dat votul lor pe 27 septembrie.  Astăzi, eu îmi iau angajamentul că, la sfârşitul mandatului meu, veţi vedea că, în Porumbacu de Jos, proiectele au fost duse la bun sfârşit, că am făcut investiţii care v-au îmbunătăţit traiul zilnic. Pentru asta însă, trebuie să ne apucăm de treabă. Lucrurile nu se vor întâmpla nici peste noapte şi nici de la sine. ştiu că, la fiecare etapă pot să apară diferite provocări şi obstacole. Dar le vom depăşi pe toate dacă avem mereu în minte binele porumbăcenilor. Mă bucur să constat că, în acest moment există deschidere din partea celorlalte partide pentru a discuta despre viitorul comunei noastre. Înţeleg raţiunile politice, înţeleg mecanismele din interiorul partidelor, dar îi rog pe colegii mei consilieri să înţeleagă că nu mai putem lua decizii conjuncturale, că organizarea activităţii Primăriei Porumbacu de Jos nu mai poate porni de la calcule de partid sau de la interese personale. Sper că vom avea cu toţii înţelepciunea de a nu repeta greşelile din trecut. Dacă există cu adevărat voinţă politică şi nu doar declaraţii de intenţie, atunci vom lua împreună, decizii care conduc la o dezvoltare durabilă, dincolo de interesele politice şi de moment. Mi-aş dori ca la sfârşitul mandatului meu, Primăria Porumbacu de Jos să funcţioneze pentru cetăţeni, iar oamenii politici să fi înţeles o data pentru totdeauna că se află în serviciul public, nu să servească interese personale sau de grup”.

Georgeta Maria Poşa, noul primar al comunei Porumbacu de Jos, are 42 de ani şi este jurist iar până la alegerea sa în funcţia de demnitar local, a fost funcţionar public şi a lucrat la Primăria oraşului Avrig. Noul primar din Porumbacu de Jos este fiica celui ce a condus comuna din aceeaşi funcţie în perioada 1996 – 2004, Gheorghe  Morariu.


comentarii
3 comentarii

Parca ar fi la parastas!
25.11.2020 23:57
Au pus TRICOLORUL INVERS !!!

VEZI COMPARATIV CU ESARFA PRIMÁRITEI !

albastru ín stánga....si rosu ín dreapta vine
scena9
26.11.2020 13:42
как раскрутить сайт 2018 https://seo-runs.com как раскрутить свой сайт бесплатно и быстро
LeslieThoub
26.11.2020 23:13
Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

COMUNICAT DE PRESA

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia