Tribuna
PNL
Primăria Vurpăr, la un click distanţă
Laura BUCIU
1498 vizualizari
Primăria Vurpăr, la un click distanţă
Primăria Vurpăr are un portal unde poate avea interacţiune cu cetăţenii comunei. Principalul beneficiu al soluţiilor automatizate şi tehnologizate este reprezentat de consumul de timp, care este redus considerabil, atât în ceea ce priveşte cetăţeanul, cât şi în privinţa funcţionarului public.

„Scopul soluţiei este de a digitiza interacţiunea dintre cetăţean şi instituţie publică, iar acest lucru se defineşte prin eliminarea cozilor de la ghişee;  creşterea satisfacţiei cetăţenilor prin reducerea timpului petrecut la ghişee (folosind tehnologia mobilă), transparenţa ce îmbracă această muncă a instituţiilor publice în favoarea cetăţeanului este evidentă: cetăţeanul este informat în timp real de stadiul documentelor depuse, iar soluţia vine şi în sprijinul funcţionarului public crescându-i eficienţa prin: simplificarea proceselor interne din instituţiile publice, reduce erorile cu ajutorul ghidării automate. În plus, funcţionarul public se simte în siguranţă deoarece munca sa este mereu în grija celei mai bune soluţii”, spun cei care au lucrat la această soluţie de digitizare.

Practic, cetăţenii comunei Vurpăr pot plăti impozitele şi taxele folosind cardul bancar direct la casierie; pot plăti impozitele şi taxele prin internet banking folosind portalul, pot verifica în timp real statusul documentelor depuse la primărie. De asemenea, sunt sprijiniţi, prin noul portal, în eliberarea de certificate fiscale care pot fi obţinute atât semnate fizic cât şi electronic prin email sau prin curier direct la domiciliul cetăţeanului, în eliberarea de adeverinţe de la Registrul Agricol care pot fi obţinute atât semnate fizic cât şi electronic prin email sau prin curier direct la domiciliul cetăţeanului.

Comunicarea electronică este mult mai rapidă şi eficientă cu toate departamentele primăriei. Pentru a fi transparenţi faţă de cetăţeni, toate documentele (hotărâri ale Consiliului local, dispoziţii ale primarului, delcaraţii de avere şi interese, certificate de urbanism, autorizaţii de construcţie etc) vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cetăţenii pot fi informaţi online (prin email) despre informaţii de interes general.

Aceste informaţii utile sunt disponibile permanent, iar intrarea în sistem se face într-un mod simplu, doar prin accesarea portalului. 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Sibiu Guitar Meeting

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

anunt-incepere-proiect-139830-final

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia