Tribuna
Primăria Mediaș vrea să reabiliteze drumul Ighișului și un corp al fostei Școli de Aviație cu bani europeni
Vasile ANTIPA
820 vizualizari
Primăria Mediaș vrea să reabiliteze drumul Ighișului și un corp al fostei Școli de Aviație cu bani europeni

Reabilitarea drumului care face legătura cu satul aparținător Ighișul Nou și amenajarea unui Centru Multifuncțional-Educațional în corpul E al fostei Școli de Aviație din oraș. Sunt două dintre coordonatele unui proiect pregătit spre a fi depus de către Primăria Mediaș pentru obținerea de finanțare europeană.

În ceea ce privește reablitarea drumului care face legătura cu satul aparținător Ighișu Nou, responsabilii primăriei și-au propus reabilitarea sistemului rutier, realizarea de trotuare pentru trafic pietonal, amenajarea unei piste pentru bicicliști, reabilitarea podețelor, a rețelei de canalizare pluvială, consolidări ale zidurilor de sprijin și extinderea rețelei de iluminat. Valoarea acestui proiect este de aproape 10 milioane de lei.

Referitor la Centrul Multifuncțional-Educațional care urmează să fie amenajat într-unul dintre corpurile de clădire ale fostei de Școli de Aviație, se dorește implicarea medieșenilor în activitățile cultural-recreative care vor fi organizate. Viitorul centru va găzdui săli de teatru și spectacole, sală de canto, ateliere pentru machetare și printare tridimensională, ateliere meșteșugărești, săli expoziționale și săli de conferințe. Valoarea acestui proiect este de aproximativ 16,2 milioane de lei.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

ADR CENTRU

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Licitatie publica

accentmedia