Tribuna
Primăria Avrig face încă o listă cu datornicii la bugetul loca
Primăria Avrig face încă o listă cu datornicii la bugetul loca

De câteva zile, pentru a doua oară în acest an, pagina de internet a Primăriei Avrig (www.primaria-avrig.ro) găzduieşte setul de liste cu persoanele fizice şi juridice ce au mari obligaţii fiscale restante la bugetul local al oraşului. Documentele postate în data de 11 iulie cuprind numele datornicilor înregistraţi în evidenţele instituţiei la data de 30 iunie 2019.
Printr-o hotărâre adoptată de Consiliul Local Avrig în primăvara acestui an, s-a decis ca plafonul aferent obligaţiilor de plată restante faţă de bugetul local al oraşului, datorate de persoanele fizice şi juridice, pentru publicarea pe pagina de internet a Primăriei Avrig, să fie mai mare de 1.000 lei (persoane fizice), respectiv 2.000 lei (persoane juridice).
Ca urmare, în urma unei simple verificări a documentelor publicate pe www.primaria-avrig.ro se poate observa că, în ceea ce priveşte persoanele juridice, dintre datornicii mari un număr de şase se află în situaţie de insolvenţă şi 10 sunt în faliment. La fel ca şi după primul trimestru al anului, cea mai mare obligaţie fiscală înregistrată continuă să fie de aproximativ 1,5 milioane de lei, şi aparţine aceleiaşi societăţi aflate în faliment. Având în vedere această situaţie, este foarte puţin probabil ca datoriile la bugetul local al Avrigului înregistrate de persoanele juridice aflate în stare de insolvenţă şi faliment, să mai poată fi recuperate. Printre persoanele juridice aflate pe această listă publicată online de Primăria Avrig se află şi primăriile din comunele Porumbacu de Jos, Cîrţişoara şi Arpaşu de Jos, Liceul Teoretic “Gheorghe Lazăr” Avrig şi SC ENEV Avrig SRL (societatea Consiliului Local Avrig, aflată în situaţie de insolvenţă). Comparativ cu situaţia prezentată la sfârşitul lunii martie 2019, lista cu persoanele juridice datoare la bugetul local al oraşului Avrig cuprinde un număr mai mic de poziţii (45, în loc de 51).
Şi în ceea ce priveşte persoanele fizice înregistrate cu datorii la bugetul local avrigean, situaţia s-a îmbunătăţit sensibil, la sfârşitul lunii iunie fiind cuprinse doar 899 de persoane, faţă de cele 921 de la sfârşitul primului trimestru al anului 2019. Totuşi, dintre persoanele fizice ce au datorii mai mari de 1.000 lei la bugetul Avrigului se detaşează clar acelaşi “campion” a cărui datorie înregistrată se apropie de 111.000 lei.
În conformitate cu prevederile Legii nr. 207/2015 privind Codul de Procedură Fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, listele postate pe pagina de internet a primăriei vor fi modificate în termen de 15 zile de la data achitării integrale a obligaţiilor datorate.(D.F.)

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia