Tribuna
PNL
Primăria Avrig a făcut publice listele cu datornicii la bugetul local
Dan FRÂNCU
2739 vizualizari
Primăria Avrig a făcut publice listele cu datornicii la bugetul local
De câteva zile, pe pagina de internet a Primăriei Avrig (www.primaria-avrig.ro) au fost postate listele cu debitorii, persoane fizice şi juridice, care, la data de 30 septembrie 2020, înregistrau obligaţii fiscale restante la bugetul local al oraşului. Conform prevederilor legislaţiei în vigoare, conţinutul celor două liste va fi modificat în termen de 15 zile de la achitarea integrală a obligaţiilor datorate.

 

Printr-o hotărâre adoptată de Consiliul Local Avrig în primăvara anului trecut, s-a decis ca plafonul aferent obligaţiilor de plată restante faţă de bugetul local al oraşului, datorate de persoanele fizice şi juridice, pentru publicarea pe pagina de internet a Primăriei Avrig, să fie mai mare de 1.000 lei (persoane fizice), respectiv 2.000 lei (persoane juridice).

La fel ca şi în cazul postărilor similare din trecut, în situaţia referitoare la persoanele juridice prezentată pe www.primaria-avrig.ro se poate observa că un număr de cinci debitori restanţieri sunt în stare de insolvenţă, nouă  sunt în faliment iar o asociaţie este în dizolvare. Ca urmare, este foarte puţin probabil ca suma totală (peste 5,193 milioane lei) datorată bugetului local din Avrig de debitorii aflaţi în insolvenţă, dizolvare sau în faliment să mai poată fi vreodată recuperată. Lista cu persoanele juridice datornice la bugetul Avrigului cuprinde 44 de poziţii (mai puţin cu o poziţie faţă de situaţia prezentată la jumătatea anului trecut), iar cea mai mare sumă înscrisă în aceasta este de peste 1,815 milioane lei, datorată de o societate aflată în faliment. Printre datornicii la bugetul local al oraşului Avrig, la 30 septembrie 2020, era comuna Porumbacu de Jos, ENEV Avrig SRL (fosta societate a Consiliului Local al oraşului Avrig) şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sibiu.

În ceea ce priveşte persoanele fizice înregistrate cu datorii mari la bugetul local avrigean, situaţia pare că s-a înrăutăţit faţă de sfârşitul lunii iunie al anului 2019 (acum, sunt înregistrate în evidenţă 931 de persoane, faţă de 899). Persoana fizică din Avrig ce are cea mai mare datorie la bugetul local a rămas aceeaşi, suma datorată fiind acum ceva mai mare (peste 113.000 lei).






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica