Tribuna
Prezenţe sibiene la "Zilele Satului Românesc"
Dan FRÂNCU
2646 vizualizari
Prezenţe sibiene la

Frumuseþea portului popular autentic, a þesãturilor tradiþionale, a obiceiurilor ºi meºteºugurilor strãvechi din satele situate la extremitatea de sud- est a judeþului i-a determinat pe cei ce s-au ocupat de organizarea standului sibian de la recent desfãºurata manifestare "Zilele Satului Românesc", gãzduitã de Piaþa Unirii din municipiul Cluj Napoca, sã includã în delegaþia participantã ºi douã pãstrãtoare ale valorilor neamului românesc din Arpaºu de Sus (Aurelia Dobrilã- þesãtoare ºi creatoare de costume populare ºi Maria Nan- cojocar).
Primarul comunei Arpaºu de Jos, Constantin Vãcariu, cel ce le-a însoþit pe cele douã consãtene ale sale la prestigioasa manifestare de la Cluj Napoca, ne-a informat cã mica expoziþie organizatã de ei a atras atenþia vizitatorilor, români ºi strãini, nu puþine fiind aprecierile primite. De o atenþie deosebitã a beneficiat standul ºi din partea primarului municipiului gazdã, Emil Boc.
Constantin Vãcariu a mai þinut sã menþioneze cã, de puþin timp, comuna Arpaºu de Jos face parte din Asociaþia celor mai frumoase sate din România.comentarii
3 comentarii

Felicitari! Frumos, frumos, frumos!
SK
21.05.2013 00:39
felicitari d-lui primar si celor doua pastratoare de traditii din satul Arpasu de Sus
arpaseana
21.05.2013 08:34
Arpasu de Sus este un sat ce merita sa fie promovat, atat prin frumusetea locului cat si prin calitatea oamenilor.
Apreciez efortul d-lui primar ca se ocupa de acest aspect.
Felicitari si succes in continuare!
un fiu al satului
22.05.2013 15:43
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia