Tribuna
Preşedinţiile României şi Germaniei patronează aceeaşi fundaţie din Sibiu
Adrian POPESCU
1909 vizualizari
Preşedinţiile României şi Germaniei patronează aceeaşi fundaţie din Sibiu

Preşedintele României, Traian Băsescu şi preşedintele Republicii Federale Germania, Joachim Gauck şi-au dat acordul pentru preluarea patronajului "Fundaţiei Biserici Fortificate" a Bisericii Evanghelice C.A. din România. Proaspăta fundaţie a fost înfiinţată de Biserica Evanghelică C.A. din considerente pragmatice, din necesitatea de a avea un organism propriu, cu statut de organizaţie non-guvernamentală, care să se ocupe de conservarea şi promovarea peisajului cultural al celor peste 200 de biserici şi biserici fortificate, aflate în patrimoniul bisericesc. Acestea sunt incluse în patrimoniul cultural european unic - datorită diversităţii şi densităţii obiectivelor arhitecturale menţionate (n.n. care în marea lor majoritate şi-au păstrat nealterată forma medievală, aşa cum au fost edificate de etnicii germani, în secolele XII-XIV şi XVIII în Transilvania). Preluarea patronajului "Fundaţiei Biserici Fortificate" înseamnă recunoaşterea valorii şi asumarea de către România şi Germania a acestui patrimoniu cultural - simbol al multiculturalităţii specifice Transilvaniei. În plus, monumentele atestă permanenţa legăturilor şi schimburilor culturale dintre regiunile vestice şi estice ale Europei (inclusiv regiunile noului context european).  Episcopul Bisericii Evanghelice C.A., Eminenţa Sa, Reinhart Guib, precum şi reprezentanţii celor două administraţii prezidenţiale, vor prezenta documentul azi, 28 aprilie 2014, (ora 11), în incinta Bisericii Fortificate Evanghelice din oraşul Cisnădie.




comentarii
2 comentarii

sper din toata inima sa nu se uite si de biserica Evnghelica din satul amnas . este de-o frumusete aparte dar din pacate moare incet. va multumesc.poate reporterii ziarului vor binevoi sa faca o vizita in sat sa vada biserica.
mika
28.04.2014 08:37
Am practicat pana de curand o meserie care m-a purtat prin multe sate si zone din judet ...si am vazut aceste biserici .Sunt intradevar impresionante ,si ce am remarcat majoritatea sunt amplasate si in locuri care le pun si mai mult in valoare ,unele stau sa cada ..reabilitarea lor ar fi un castig ptr. Sibiu si pentru toti cei care le vor vizita.
BBG
28.04.2014 11:26
Din aceeasi categorie
Festivalul Gradinilor Sibiu

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA