Tribuna
Preşedintele Klaus Iohannis şi Raluca Turcan susţin candidatura Laurei Codruţa Kovesi la şefia Parchetului European
Preşedintele Klaus Iohannis şi Raluca Turcan susţin candidatura Laurei Codruţa Kovesi la şefia Parchetului European

Preşedintele PNL Sibiu, Raluca Turcan, a anunţat joi că cere tuturor partidelor politice să o susţină pe Laura Codruţa Kovesi în funcţia de procuror-şef european. „Cum la numirea lui Mircea Geoană a existat un consens, invit liderii tuturor partidelor politice să susţină candidatura Laurei Codruţa Kovesi la funcţia de procuror-şef european! PNL o susţine pe Laura Codruţa Koveşi, deoarece cariera domniei sale este dovada că profesionalismul, normalitatea şi bunul simţ pot oferi încrederea într-o Românie europeană, care are suficiente forţe să lupte împotriva corupţiei şi a diletantismului”, a anunţat Raluca Turcan.

 

Klaus Iohannis: „Am susţinut-o din capul locului pe doamna Kovesi”

 

Sibianca Laura Codruţa Kovesi beneficiază de susţinerea preşedintelui României, Klaus Iohannis pentru accederea în funcţia de procuror-şef al Parchetului European. „Am susţinut-o din capul locului pe doamna Kovesi şi acest lucru i l-am spus şi doamnei Kovesi, şi mai multor conducători relevanţi din politica europeană. Acest lucru se ştie în Europa, că eu o susţin pe doamna Kovesi. Această poziţie nu este una care intră în negocieri împreună cu comisarii sau cu vicepreşedinţii de la nivelul PE. Este un capitol separat şi am speranţa că acest post se poate aloca doamnei Kovesi. Ar fi un rezultat foarte bun, pe care mi-l doresc", a susţinut preşedintele Iohannis.

 

Poate rămâne singurul candidat

 

Jean-François Bohnert, contracandidatul Laurei Codruţa Kovesi în curs pentru şefia Parchetului European, este favorit să preia şefia Parchetului Naţional Financiar, echivalentul DNA din Franţa. Desemnarea unui reprezentant al Franţei la conducerea Băncii Central Europene creşte şansele României de a obţine şefia instituţiei Procuror European, la care au rămas în cursă Laura Codruţa Kovesi şi Jean-François Bohnert, din partea Franţei. Bohnert ar urma să-i ia locul actualei şefe a PNF, Eliane Houlette, căreia i s-a încheiat mandatul. Dacă Bohnert va fi numit în fruntea DNA-ului francez, Consiliul UE nu ar mai avea practic niciun motiv să se opună numirii lui Kovesi la sefia Parchetului European.

Consiliul UE l-a susţinut până acum pe Jean-François Bohnert în cursa împotriva Laurei Codruţa Kovesi, în timp ce fosta şefă a DNA este susţinută de Parlamentul European. Cele două instituţii europene nu au ajuns la un compromis atât timp cât ambii candidaţi şi-au menţinut poziţiile.

Autorităţile de la Paris îl privilegiază pe Jean-François Bohnert, actual procuror general la Reims, pentru a conduce Parchetul Naţional Financiar, potrivit Le Monde. Numirea în funcţie este făcută prin decret al preşedintelui Emmanuel Macron, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii din Franţa.







comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA