Tribuna
PNL
Preoți din Protopopiatul Mediaș, la Întâlnirea tinerilor ortodocși din Europa de Nord
Vasile ANTIPA
1453 vizualizari
Preoți din Protopopiatul Mediaș, la Întâlnirea tinerilor ortodocși din Europa de Nord

La Copenhaga a avut loc Întâlnirea anuală a tinerilor ortodocși români din Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord. La invitația Preasfintitului Părinte Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord și cu binecuvântarea Înaltpreasfintitului Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, la această manifestare de suflet au participat din partea Protopopiatului Mediaș părintele protopop Ovidiu Ioan Găban, preotul Petru Acatrinei din Valea Viilor, precum și preotul Flaviu Fleșer din Mediaș.

“A participat din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, precum și alți invitați de seamă. Manifestarea a fost deschisă prin slujba Vecerniei, urmată de un colocviu susținut de invitații sus menționați, apoi sesiunea de întrebări și răspunsuri. După aceasta, ambasadorul româniei în Danemarca a oferit invitaților  un dineu la reședința sa.

În ziua a doua a evenimentului fost oficiată Sfânta Liturghie, urmată de binecuvântarea unui uriaș drapel romanesc purtat apoi pe brațe,  precum și alte manifestări dedicate tinerilor ortodocși romani din Scandinavia. Seara a avut loc un concert de pian și un dineu la Ambasada României din Danemarca”, notează site-ul Mitropoliei Ardealului.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
qhouse sibiu

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia