Tribuna
Premieră națională la Spitalul Municipal Mediaș
Vasile ANTIPA
750 vizualizari
Premieră națională la Spitalul Municipal Mediaș

Spitalul Municipal din Mediaș înregistrează o premieră națională. În aceste zile, o echipă de specialiști din Anglia a ajuns în municipiul de pe Târnava Mare pentru a preda și implementa la Spitalul Municipal din oraș Cursul Prompt.

Prin intermediul acestuia, ginecologii, anesteziștii, moașele și asistentele medicale din cadrul Secției de Obstetrică-Ginecologie, învață tehnici de asistare la naștere, cu scopul de a preveni și combate mortalitatea maternă. La începutul anului trecut, o echipă din cadrul Spitalului Municipal Mediaș a fost în Anglia, la Bristol, pentru a urma Cursul Prompt, unul multidisciplinar care are scopul de a preveni și combate mortalitatea maternă. 

După ce vor se vor specializa, medicii din cadrul Spitalului Municipal mediaș vor putea preda cursul și alte spitale din țară. Acest curs de specializare de la unitatea mediecală medieșeană reprezintă o premieră pentru România.

“În februarie 2018, o echipă din Mediaș compusă din medici ginecologi, anesteziști, asistenți medicali și moașe au făcut deplasarea în Bristol pentru Cursul Prompt. Este un curs multidisciplinar care implică anesteziști, ginecologi, moașe și asistente la sala de nașteri pentru a preveni și a combate mortalitatea maternă, mortalitatea fetală, care este în creștere în România în ultimii ani, cu toate că progresele sunt vizibile.

Ce m-a determinat pe mine, dar și pe echipa mea să mergem să facem cursul respectiv? Cursul nu era doar pentru Mediaș, pentru locuitorii din Mediaș, dar și pentru România.

De ce? Pentru că acest Curs Prompt este un curs care este organizat în toată lumea, în Regatul Unit, în Statele Unite, în Australia, chiar și în Africa sau în Filipine, ceea ce face ca implementarea lui și în Spitalul Municipal Mediaș și în spitalele din România să fie foarte, foarte importantă”, a declarat medicul Edvin Vaso, șeful Secției Obstetrică-Ginecologie din cadrul Spitalului Municipal Mediaș.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia