Tribuna
Premieră la Agnita – concert de muzică de film în Pădurea Steinburg
Premieră la Agnita – concert de muzică de film în Pădurea Steinburg

”Picnic muzical în Pădurea Steinburg”, desfășurat pe 18 iunie 2022, în Agnita, a fost un proiect menit să readucă în spațiul urban din oraș o zonă verde, de relaxare și de agrement, pe care pădurea Steinburg a reprezentat-o odată.

În cadrul evenimentului, ne-am propus să realizăm comuniunea dintre rural și urbal, tradițional și clasic, prin prezența pe scenă a formațiilor tradiționale din cadrul Casei de Cultură ”Ilarion Cocișiu” Agnita, a elevilor Școlii Populare de Arte și Meserii ”Ilie Micu” Sibiu, dar mai ales a Filarmonicii de Stat Sibiu – cu muzică clasică, adusă într-un oraș unde nu există o astfel de instituție de profil.

Spectacolul a avut două părți. Prima a fost dedicată folclorului, în amintirea serbărilor câmpenești de altădată, iar a doua parte a fost dedicată muzicii de film - un concert al Filarmonicii de Stat Sibiu, cu piese din Avengers, Game of Thrones, How to Train Your Dragon, Avatar, Frumoasa și Bestia, Jurassic Park, Dallas, Tânăr și neliniștit, Atlantis, Cei șapte magnifici, Final Fantasy.

 

 

În prima parte a zilei, pe scena din Pădurea Steinburg au urcat – grupul de chitariști din orașul Agnita; elevii Școlii Populare de Arte și Meserii Ilie Micu, coordonați de profesorii Mariana Anghel și  Adrian Grecu, manager Alina Pinca Vintilă; copiii talentați ai Casei de Cultură ”Ilarion Cocișiu”; Ianis Marușcă, din municipiul Sibiu, care la cei 9 ani ai săi a interpretat la vioară "De-ar veni primăvara", "Colaj de țarini" și "Colaj de jiene" și dansatorii comunei Brădeni.

 

De la ora 18, a urcat pe scenă Filarmonica de Stat Sibiu, prezentă în Agnita cu 60 de artiști instrumentiști. Dirijorul concertului a fost chiar managerului instituției - Cristian Lupeș. Agnițenii și nu numai s-au bucurat de un concert de 80 de minute, cu muzică din cele mai cunoscute filme.

10 producători și meșteșugari locali din Valea Hârtibaciului ne-au fost alături pe parcursul zilei.

 

 

Evenimentul ”Picnic muzical în Pădurea Steinburg” a fost cofinanțat de Consiliul Județean Sibiu, pe Agenda Culturală, organizat de Primăria Agnita, prin Casa de Cultură ”Ilarion Cocișiu” Agnita. Mulțumim Consiliului Județean Sibiu, Casei de Cultură ”Ilarion Cocișiu”, Școlii Populare de Arte și Meserii ”Ilie Micu” și tuturor celor implicați în organizarea și derularea evenimentului. De asemenea, mulțumim producătorilor și meșteșugarilor de pe Valea Hârtibaciului, care au acceptat să ne fie alături.

 

 comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA