Tribuna
PNL
Pregătiri pentru Festivalul Verzei, la Moșna
Vasile ANTIPA
1105 vizualizari
Pregătiri pentru Festivalul Verzei, la Moșna

În perioada 12-14 octombrie, Moșna va găzdui a 12-a ediție a Festivalul Verzei, o manifestare devenită tradiție în ultimul deceniu. Ziua de vineri, 12 octombrie, prima a festivalului, va debuta la ora 10, când toți invitații vor fi primiţi la Centrul de Informaţii Turistice din Moşna, unde va avea loc și vernisajul expoziției "Marea Unire".

La ora 12 este programată dezvelirea Monumentului Eroilor din Moșna iar la ora 17 este programat un simpozion cu tema "Marea Unire și Gastronomia". La ora 19 este programat un recital de muzică folk, jazz și pop rock sub titlul "Muzică în Cetate".

Ziua de sâmbătă va începe la ora 10 cu parada căruțelor și vizitarea circuitului ecomuzeu Moşna. Deschiderea oficială a manifestărilor va avea loc la ora 13, moment urmat de premierea cuplurilor de aur ș un spectacol folcloric.

Petrecerea va fi întreţinută de Ansamblul Folcloric „Cununa Moşna”, "Cununița" din Alma Vii, Ansamblul "Cununa" Agnita, "60 Plus" Alba Iulia și "Izvoarele" din Blaj. De asemenea, vor susține recitaluri interpreții de muzică populară Filuț Tabără, Maria Dan Păucean, Bogdan Toma și Mirela Mmănescu Felea.

Sâmbătă este programat și un târg de produse tradiţionale în centrul istoric al comunei Moşna, care va continua şi duminică, până la ora 19. Festivalul se va încheia la ora 22, cu un foc de artificii.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
qhouse sibiu

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia