Continental
Tribuna
Poveşti cu parfum de absurditate, în Turnişor
Andra MARINESCU
2058 vizualizari
Poveşti cu parfum de absurditate, în Turnişor
Locuitorii de pe strada Alba Iulia care aparţin de Asociaţia de Locatari nr. 4 din Turnişor sunt nemulţumiţi de conducerea acesteia, care - spun ei - le umflă facturile cu circa 40 - 50 de lei. Victoria Danci, proprietar al mai multor spaţii comerciale de pe strada Alba Iulia, blocul nr. 27, ne-a transmis că Stela Ganea, administrator al asociaţiei, îi creează nemulţumiri încă din anul '95.

"De ani de zile mă lupt să rezolv nişte probleme. Doam­ na Ganea umflă facturile de fiecare dată tuturor spaţiilor comerciale pe care le are în grijă, dar şi persoanelor fizice. Am încercat să vorbesc cu dânsa şi, dacă am văzut că nu ne înţelegem, i-am şi scris. I-am făcut multe notificări, iar răspunsurile primite au fost în bătaie de joc. Efectiv, de fie­ care dată spune că nu o inte­ resează", povesteşte Victoria Danci, care adaugă că de 25 de ani se luptă cu mentalita­ tea Stelei Ganea, "cu interesul unora dintre mem­ brii asocia­ ţiei de locatari, pen­ tru a încerca lămurirea mea referitoare la facturile umflate şi la faptul că niciodată nu îmi pune acte doveditoare (în xerox pentru sumele pe care le pretinde). Trebuie să înţelea­ gă că nu ea este şeful suprem, că şi pentru ea există o lege".

Practic, potrivit Victoriei Danci, preşedintele asociaţiei în cauză adaugă la facturi 40 - 50 de lei. "Am încercat să fac plângere şi la Protecţia Consumatorului, dar oamenii de acolo mi-au spus că nu e de competenţa lor. Au trans­ ferat plângerea către Primărie, care mi-a transmis răspun­ surile evaziv. Am înţeles că eu mă lupt cu morile de vânt. În cei peste 25 de ani de când plătim a încasat de la noi peste 5.000 de lei. Adică 5.000 de lei numai pe cotă - parte indiviză, neincluzând alte     taxe( consum   apă, canal plu­ vial, care de fapt este singura utilitate pe care o am comună cu asociaţia, spaţiul meu fiind cu intrare separată). Am vrea să ştim unde se duc banii pe care îi încasează. Nu am ştiut niciodată când se ţin şedinţele asociaţiei, când se fac ale­ gerile Asociaţiei de Proprietari, cine i-a ales, cine decide. Doam­ na nu face facturile co­ rect, le face cu ştersături. Pe lista de la avizierul blocului pune o sumă, pe facturi alta. A fost dată afară din multe locuri. Noi nu putem să o înlăturăm, că are acoliţi", spune Victoria Danci.

Aceasta mai povesteşte şi despre un spaţiu pe care, împreună cu vecinii ei, i l-a oferit Stelei Ganea, gratis, pentru a-şi desfăşura activi­ tatea de preşedinte al Aso­ ciaţiei de Locatari nr. 4 Turni­ şor. "Ne pretinde chirie pe spaţiul pe care i l-am dat. Adică noi i-l oferim gratis şi ea ne cere chirie. Tot nouă", explică Victoria Danci.

Cititoarea noastră ne rela­ tează şi despre facturile tri­ mise prin Poştă, de către aso­ ciaţie, în urma cărora preşe­ dintele Stela Ganea cere 10,5 lei. "Am trimis nenumărate notificări, ca să nu-mi mai tri­ mită factura prin poştă, pentru că-mi umflă preţul. Dânsa trimite o scrisoare de 1,2 lei
şi-mi cere 10,5 lei. Aşa pune pe factură. Am chitanţe luate de la poştă că transmiterea unei scrisori costă 1,2 lei. Îmi umflă metrii cubi de apă, deşi am ceas. Pune mai mult decât trebuie. Penalizările le aplică la cinci zile de când primesc factura. Conform legii, ar fi trebuit ca penalizările să fie la 30 de zile. Face legea ei, ne consideră proşti. Ne cere19 lei, taxă pe cotă parte indiviză, sumă despre care nu ştim ce face cu ea. Tot ce face dânsa face cu rea voinţă şi inten­ ţionat. Doreşte să ne sfideze, pentru că a reuşit să stea cocoţată pe scaun şi este sigură că nu poate nimeni să o dea jos.  Nu e vorba de valori, ci de principii. Până unde mai băgăm mâna în buzunarul oame­ nilor? Eu, ca societate, plătesc lunar la asociaţie taxe între 70 -105 lei. Din  aceste taxe, eu ştiu numai valoarea pe care o plătesc pentru apă (aproximativ suma de 35-37 lei) inclusiv pluvialul. Restul nu ştiu niciodată   ce este.  Eu, încercând să mă scap de mize­ ­ riile dânsei, am plătit eşalonat, să achit ceea ce merită cu adevărat. Am rămas cu res­ tanţă şi mi-a pus pena­ lizări. Cum să pui penalizări pe minciuni? Eu am solicitat în scris şi la Primărie că doresc să fiu chemată într-o şedinţă. Mi-am făcut şi o hârtiuţă dacă mi se va permite. Nu vreau să am pete negre, dar nici să fim luaţi de fraieri. Până când şi până unde?", conchide Victoria Danci.


comentarii
1 comentarii

Daca-i asa, cereti schimbarea ei pana nu-i prea tarziu. La Dioda avem de platit hotiile infractorilor de la Asociatie, fosta sefa la Consiliul Judetean, la vreo 4. 000/scara, multe doar cu 10 fam, P+4, ca sa nu taie apa. Nu rezolvati nimic altundeva.Sunt de capul lor. Mergeti direct la Politie!!!
Asociatia Dioda
16.02.2018 17:30
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia