FITS 2024
Tribuna
Povestea Serenei, bebeluşul de 1.380 de grame, născut la Polisano
Povestea Serenei, bebeluşul de 1.380 de grame, născut la Polisano
1.380 g este greutatea micuţei Serena, cel mai "nerăbdător” copil venit pe lume în maternitatea Polisano.

1.380 g este greutatea micuţei Serena, cel mai “ne­răbdător” copil venit pe lume în Maternitatea Poli­sano.
La 32 ani, cu o sarcină pier­­dută în trecut, Elena, ma­ma Serenei, a fost diagnos­ticată cu trombofilie. Acest fapt a declanşat nenumărate controale, un tratament riguros cu anticoagulante şi o strânsă legatură între gine­colog, hematolog, neonato­log şi viitorii părinţi.
După multe nopţi pline de grijă şi de atenţie la orice modificare minoră, Elena îşi îmbrăţişează fetiţa pentru care venea la investigaţii la fiecare două zile în ultimele săp­tămâni de sarcină.
“Pentru mine, cel mai mult a contat faptul că puteam suna zi sau noapte; întot­deauna am găsit sprijin atât pentru situaţiile medicale, cât şi pentru stările mele de panică asociate. Împreună eram bucuroşi pentru fiecare zi în care reuşeam să o păs­trez pe Serena”, povesteşte mama.
Ovidiu Gligor este medicul de încredere care a măsurat precaut toate riscurile unei naşteri înainte de termen.
“Pe parcursul monitorizării s-a observat accentuarea res­tricţiei de creştere, redu­cerea greutăţii estimate a copilului şi treptat înrăută­ţirea fluxului sanguin până la nivel critic. Teoretic ar trebui păstrat fătul intrauterin până cât mai aproape de termen. A trebuit să cântărim foarte atent riscul crescut de moar­te intrauterină a copilului în condiţiile pre­lungirii sarcinii versus termi­narea sarcinii prematur. S-a decis termi­narea sarcinii la 35 de săptă­mâni, prematur. Fetiţa avea 1.380 g şi a fost îngrijită de echipa de neo­natologi în ca­drul Secţiei de Terapie Inten­sivă Neo­natală. După o lună a fost externată din ma­ter­nitate având o greutate de 2.190 g.
Echipa medicală a Mater­nităţii Polisano a soluţionat toate cazurile dificile apărute în cele peste 1.000 de naş­teri, pentru că siguranţa mamei şi a copilului este principala preocupare a sa.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica