FITS 2022
Tribuna
„POTECI INCLUZIVE” pentru 25 de tineri cu dizabilități
„POTECI INCLUZIVE” pentru 25 de tineri cu dizabilități

Prin beneficiile ei vindecătoare, natura ne oferă un cadru de dezvoltare și creștere. 25 de tineri cu dizabilități, beneficiari ai Asociației Diakoniewerk International au participat în perioada iulie - septembrie 2021 la drumeții, activități gastronomice și de cunoaștere a naturii și a culturii din județ, în spiritul incluziunii sociale și al egalității de șanse promovat prin misiunea asociației.

Activitățile s-au desfășurat în diverse locaţii turistice ale judeţului Sibiu creând astfel un cadru comunitar pentru cunoașterea patrimoniului, gastronomiei locale și valorilor culturale și naturale.

 

Plimbarea cu mocăniţa pe Valea Hârtibaciului, vizitarea satului tradiţional săsesc şi a bisericii cetate din Hosman precum şi degustarea produselor locale de la Moara Veche, au creat cadrul ideal ca tinerii participanţi să facă cunoştinţă cu istoria şi gastronomia locală.

 

Cunoaşterea valorilor naturale ale judeţului Sibiu au fost descoperite prin activitatea de la Gura Râului unde participanţii cu dizabilităţi sub îndrumarea unui biolog au aflat tainele florei şi faunei din regiune, s-au plimbat cu căruţa şi au fost încântaţi de cerul înstelat la foc de tabară.

 

Satul natal al poetului Octavian Goga şi al filosofului Emil Cioran, Răşinariul a fost atracţia turistică a unei zile însorite de început de toamnă. Participanţii au intra în contact cu valorile culturale și vechile tradiții pastorale. Drumul parcurs cu tramvaiul care leagă Sibiul de Răşinari a fost un prilej de aducere aminte a diverselor mijloace de locomoţie.

 

Proiectul „Poteci incluzive” a avut ca scop desfăşurarea de excursii şi drumeţii pentru persoane cu dizabilităţi, oferind participarea activă a acestora la viaţa comunităţii judeţului Sibiu, făcându-i în același timp conștienți de resursele personale și naturale din jurul nostru. Totodată au avut ocazia să participe la experienţe inedite, care le-au deschis noi perspective.

 

Căteva impresii:

„În plimbarea cu mocăniţa am văzut diverse animale şi păsări: turme de oi cu câini şi măgari, cai, berze şi o acvilă. Am vizitat biserica fortificată la Hosman şi am fost impresionată de zidurile măreţe.”

„Am plecat de dimineaţă spre întâlnirea cu colegii mei, ne-am urcat în microbuz şi am pornit spre destinaţia Gura Râului. Ne-am plimbat cu căruţa prin sat, am râs mult şi ne-am distrat la focul de tabară”

„La Răşinari am laut parte la liturghie în biserica Cuvioasa Paraschiva şi am vizitat Muzeul Etnologic.”

 

Acţiunea este cofinanţată de Consiliul Judeţean Sibiu prin Agenda culturală și pentru dezvoltarea comunității locale 2021. Mulţumim tuturor colaboratorilor: Primăria Răşinari, Asociaţia Prietenii Mocăniţei, Asociaţia Hosman Durabil, Asociaţia Artografica, Art Reisen, Pensiunea Sânzâiana, Pensiunea Briana, Ştef Virginia, David Mihai.

 

 

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
SEVIS

Campanie de comunicare

Turul ciclist al Sibiului

LINIA VERDE

Comunicat de presa

Comunicat de presa

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Compa
Comunicat de presa
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA