FITS 2024
Tribuna
Poliţia Locală Avrig propune majorarea amenzilor pentru cei ce aruncă gunoiul în locuri nepermise
Dan FRÂNCU
1271 vizualizari
Poliţia Locală Avrig propune majorarea amenzilor pentru cei ce aruncă gunoiul în locuri nepermise
- iniţiativa este în consultare publică -

 

De la începutul acestui an şi până în prezent, Serviciul Public Poliţia Locală Avrig a aplicat  un număr de 15 sancţiuni (amenzi) pentru depozitarea gunoiului în locuri nepermise. Totuşi, din cauză că amenzile primite de cetăţenii indisciplinaţi sunt prea mici (conform reglementărilor legale în vigoare) şi nu reuşesc să descurajeze făptaşii,  fenomenul depozitării deşeurilor în locuri nepermise încă persistă, astfel că există încă destule locuri ce suferă din cauza aceasta. Ca urmare, Poliţia Locală Avrig a iniţiat o propunere de majorare a valorii minime a amenzilor ce pot fi aplicate pentru asemenea fapte, în limita permisă de lege, de la  1.000 la 2.000 de lei (pentru persoanele fizice), respectiv de la 1.500 la 2.000 lei (pentru persoanele juridice). 

Pentru ca această propunere să poată fi aplicată, este nevoie de modificarea Hotărârii Consiliului Local al oraşului Avrig nr. 65/2019, referitoare la aprobarea Regulamentului pentru stabilirea şi sancţionarea faptelor care constituie contravenţii în domeniul ordinii publice şi gospodăririi oraşului Avrig. Ca urmare, în scopul parcurgerii tuturor etapelor preliminare impuse de legislaţia în vigoare pentru ca o asemenea iniţiativă să poată fi aplicată, conducerea Primăriei oraşului Avrig a decis publicarea spre consultare publică a proiectului respectiv, astfel încât cetăţenii oraşului să cunoască cât mai bine intenţiile şi dacă consideră necesar şi oportun, să poată veni cu propuneri referitoare la acestea.

Practic, în proiectul de hotărâre supus consultării publice se propune modificarea articolului 12 din Anexa HCL nr. 64/2019, pentru aprobarea Regulamentului, forma propusă fiind următoarea: “În vederea creării unor condiţii de viaţă corespunzătoare pentru cetăţenii oraşului Avrig, a menţinerii şi păstrării curăţeniei, săvârşirea următoarelor fapte constituie contravenţii şi se sancţio­nează cu amendă de la 2000 de lei la 2500 de lei pentru persoane fizice şi pentru persoane juridice, dacă nu au fost săvârşite în astfel de condiţii, încât potrivit legii penale să fie considerate infracţiuni”.

Proiectul de hotărâre poate fi consultat prin accesarea paginii de internet a Primăriei oraşului Avrig (www.primaria-avrig.ro) şi la registratura instituţiei (strada Gheorghe Lazăr, numărul 10). Cetăţenii interesaţi de această iniţiativă pot afla relaţii suplimentare la numărul de telefon 0269523101, fax 0269524401, pot depune, în scris,  sugestii, propuneri sau îşi pot exprima opiniile cu valoare de recomandare, până la data de 19 mai 2021, direct la Centrul de Informare pentru Cetăţeni şi Relaţii Publice din cadrul Primăriei oraşului Avrig, prin email (la adresa office@primaria-avrig.ro) sau prin poştă.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
CONTINENTAL

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica