FITS 2024
Tribuna
Poliţia: 14 grupuri infracționale organizate - destructurate în 2022
Poliţia: 14 grupuri infracționale organizate - destructurate în 2022
© facebook/Poliţia Română

Inspectoratul General al Poliției Române anunţă că a instrumentat în anul 2022, 1.246 de cazuri de natură penală în domeniul combaterii criminalității informatice, fiind identificate și destructurate 14 grupuri infracționale organizate specializate în atacuri și înșelăciuni în mediul on-line. În urma activităților desfășurate, sub coordonarea DIICOT, au fost trimise în judecată 486 de persoane suspectate de săvârșirea a 1.230 de infracțiuni informatice.
De asemenea, pentru a spori gradul de conștientizare a cetățenilor asupra pericolului reprezentat de atacurile cibernetice, Poliția Română a desfășurat 1.620 activități de prevenire la nivel național, precum și în mediul online. Beneficiarii au primit recomandări despre cum să identifice tentativele de fraudă online și ce trebuie să facă pentru a nu devenit victime.
Direcția Generală de Protecție Interne a analizat peste 6.000 de alerte de securitate dar niciunul dintre atacurile derulate asupra infrastructurii informatice a MAI în anul 2022 nu și-a atins scopul, nu au fost compromise date clasificate sau confidențiale și nu a fost afectată capacitatea operațională a instituției.
Potrivit analizei efectuate de DGPI, amenințările cibernetice asupra sistemelor informatice, rețelelor de comunicații și serviciilor electronice ale ministerului au fost la un nivel ridicat în anul 2022, devenind din ce în ce mai frecvente și complexe. Agresiunile au urmărit, fără succes, indisponibilizarea unor servicii electronice, compromiterea resurselor informatice, extragerea unor date etc.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica