Continental
Tribuna
Poanta-i veche, ţepuitu-i nou. „Ţeapă” veche cu messul de pe Facebook, încă valabilă pentru români
Dumitru CHISELIŢĂ
861 vizualizari

"(561) 932-5713. Bună ziua, sunt Francisco López, director al Messenger. Acest mesaj este destinat să informeze toţi utilizatorii noştri că avem doar 530 de conturi rămase şi serverele noastre au fost recent foarte ocupate. Prin urmare, solici­tăm ajutor pentru a rezolva această problemă. Avem nevoie ca utilizatorii activi să trimită acest mesaj fiecărei persoane din lista lor de contacte pentru a confirma utilizatorii activi pe care îi folosesc. Dacă nu trimiteţi a­cest mesaj tuturor contac­telor dvs., contul dvs. va ră­mâne inactiv, ducând la pier­derea tuturor contactelor dvs. Simbolul actualizării automate a telefonului dvs. Smart­Phone va apărea odată cu transmiterea aces­tui mesaj. Telefonul smart­phone va fi actualizat în 24 de ore, va avea un design nou, o culoare nouă pentru pisică şi pictograma sa va schimba de la verde la albastru. Veţi trece la rata de plată dacă nu sunteţi utilizator frecvent. Logo-ul devine roşu pentru a indica faptul că sunteţi utilizator frecvent. Mâine încep să încarce mesaje la 0,37 cenţi. Trimiteţi acest mesaj către mai mult de 25 de persoane din contactele dvs. şi va fi gratuit pe viaţă. Uită-te la ea şi mingea mică va deveni al­bastră, fă-o, vom vedea! Con­firmarea ?® Trimiteţi-le tu­turor persoanelor de contact, astfel încât aplicaţia să fie actualizată. Messenger vă oferă 3000 MB de Internet şi 25.00 BsF de credit. Trimiteţi acest mesaj la 25 de persoa­ne de contact şi verificaţi dacă soldul dvs. va include apeluri gratuite prin Internet şi va fi gratuit pe toată durata vieţii dacă trimiteţi acest mesaj la 35 de persoane care vă vor fi activate."

Mulţi dintre noi am primit, cel puţin pe mesageria de facebook., acest mesaj din seria "a fost moca dar va fi pe bani dacă nu...". Mulţi din­tre voi aţi trimis mesajul la cele 25 de pseroane, exact cum acum 30-50-60 de ani copiaţi de mână sau la maşină acele Scrisori ale Sfântului Anton sau variante, ori în speranţa că aveaţi no­roc cu carul dacă Da, ori vă aşteptau cele mai mari nenorociri ale lumii dacă NU.

Dar lumea a evoluat, tehnologic, însă ideea s-a adaptat. Au fost "directoru Facebook" Mark Zuckerberg, şi/sau Carlos, tot director la facebook care te anunţau că, dacă nu răspunzi cu BFF ori dacă nu shareuieşti la niştiucâţi zeci din lista fa, facebookul va fi pe bani. Acum, îl avem pe un şefuţ mai mic, Francisco Lopez, director la Messenger (???) care, într-o valahă de baltă, îţi cere cam tot aia, să trimiţi, să shareuieşti, să dai send, eventual chiar să telefonezi la numărul cu care începe povestea (ceea ce nu v-aş sfătui), că dacă nu o faci, plăteşti messul, că vorba aia, dacă dom' Director a zis, aşa o fi.  

Păi o dată, tot ce e oficial despre facebook, găsiţi în pagina oficială a lui face­book, nu în mesaje primite de prieteni şi trimise tot de prieteni. A doua dată, nu exis­tă Messenger ca entitate-firmă, etc., ca să aibă director. Dar există în schimb fraieri care, world wide ca şi netul, pică de fazan la chestii din astea.

Acum, veţi spune "tu faci mişto aici dar noi ce să facem?". Faceţi ce vreţi. Cel mai deştept lucru este să ignori mesajul şi să-i spui şi prietenului de reţea care ţi l-a trimis că e "decât" o ţeapă. Poţi să-l şi ştergi dacă ai chef şi te enervează. Poţi să-l şi raportezi, dar e raportat deja de trei ani. Deci stai liniştit. Messu' va fi moca.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia